Ömer_Yeter 9
Üstün
Evet, an itibarıyla yaklaşık olarak 1 hafta ve 15 saat gibi bir süreyle bu çok sıra dışı ve ilginç hikayeli seçim oyunu olan Life and Strange'i bitiridim. Öncelikle oynanış kısmına değinecek olursam oyunun oynanışı normal ve klasik seçimli oyunlar gibi hissettirir diye zannediyordum fakat en ufak bir seçim bile birçok şeyi değiştirebiliyor. Bu yanından dolayı oyunu eksra sevdim diyebilirim. Oyunun mekanik olarak zamanı geriye alma özelliği ise mesela bir seçim yaptık ancak son anda kararımız değişti veya o seçtiğimiz seçimin yanlış olduğu düşündüğümüzde gerçekten çok yardımcı oluyor. Bunun yanında farklı diyalogları da dinlemiş oluyoruz. Oyunun hikayesine gelecek olursam hikaye başlarda biraz karmaşık ve anlamsız olabilir. En azından bende durum böyleydi fakat daha sonrasındaki gelişmeler ile bu karmaşıklığın önü büyük ölçüde kesilmiş oluyor. Büyük ölçüde diyorum çünkü oyunun son bölümünde özellikle tam olarak neler olduğunu anlayamadım doğrusunu söylemek gerekirse.
Son olarak bu oyunun bana seçimli oyunların aslında o kadar kötü olmadığını göstermesini de belirtmek istiyorum çünkü bundan uzunca bir süreye kadar hiç seçimli oyun oynamadım çünkü en son oynadığım Heavy Rain, bana adeta büyük bir psikolojik etki yaratmıştı. Bunun tekrar olmaması adına bir süre bu türden uzak durmuştum ancak bu oyunla beraber seçimli oyunlara olan bakış açımın değiştiğini fark ettim.
Benim düşündüklerim bunlar. Peki ya sizin bu oyunla alakalı düşündükleriniz neler?
Son olarak bu oyunun bana seçimli oyunların aslında o kadar kötü olmadığını göstermesini de belirtmek istiyorum çünkü bundan uzunca bir süreye kadar hiç seçimli oyun oynamadım çünkü en son oynadığım Heavy Rain, bana adeta büyük bir psikolojik etki yaratmıştı. Bunun tekrar olmaması adına bir süre bu türden uzak durmuştum ancak bu oyunla beraber seçimli oyunlara olan bakış açımın değiştiğini fark ettim.
Benim düşündüklerim bunlar. Peki ya sizin bu oyunla alakalı düşündükleriniz neler?