Eski şarkılarda çok fazla beatmaker tag yok. Ancak yeni şarkılarının büyük kısmında buggy ve DJ artz beatmaker tag kullanıyor hocam. Dediğim gibi akdo da bir sorun yok aslında. Adam sadece beat yapıyor sonuçta, imzasını kullanmalı bence.
Adama lafım yok ki; şarkıcılar hiç kendisi yazmıyor ve bazılarının bunları sevmemesinin sebebi o hissi vermemesi. Eski şarkıcılar yaşadığını söylüyordu; bir anlamı vardı. Bence de eskiler yine daha iyi, ama böyle 10 şarkıdan 3'ü yeni şarkıcılar. Tabii hiç dinlemiyorum dersem yalan olur.
Adama lafım yok ki; şarkıcılar hiç kendisi yazmıyor ve bazılarının bunları sevmemesinin sebebi o hissi vermemesi. Eski şarkıcılar yaşadığını söylüyordu; bir anlamı vardı. Bence de eskiler yine daha iyi, ama böyle 10 şarkıdan 3'ü yeni şarkıcılar. Tabii hiç dinlemiyorum dersem yalan olur.
Hocam işte anlam vardı ama artık dönem değişti bence insan kulağı söze değil de ahenke uyuma bakar bence ben ondan dolayı yeni nesil şarkıları daha çok seviyorum. Mesela bir İngilizce şarkı dinlerken çoğunlukla sözleri anlamıyorsunuz ama şarkıdaki ahenkten dolayı şarkı güzel geliyor.
Smalı bebekler için toplanan para ülkeyi kalkındırmak için kullanılmalı. Tamamen boşa giden kaç milyon var ortada.
Ülkeye gelen göçmenleri ülke dışına göndereceği vaadiyle kandıran kişilere ceza kesilmemeli.
O durumu yaşayan bilir, dostum; saçmalama. Kardeşim çok şükür bunun kadar ağır bir hastalık değil, ama atlatması 2 yıla yakın süren bir hastalık geçirdi ve gerçekten zor bir durum. O toplanan para ile çocuk hayata kavuşuyor. Allah korusun, size yaşatmasın; ama yaşamadan bilinmez. Benim biraz yakın hislerim var, onlar kadar ağır yaşamasam da.
O durumu yaşayan bilir, dostum; saçmalama. Kardeşim çok şükür bunun kadar ağır bir hastalık değil, ama atlatması 2 yıla yakın süren bir hastalık geçirdi ve gerçekten zor bir durum. O toplanan para ile çocuk hayata kavuşuyor. Allah korusun, size yaşatmasın; ama yaşamadan bilinmez. Benim biraz yakın hislerim var, onlar kadar ağır yaşamasam da.
Hocam bunun o kadar testi var şeyi var adamlar boşuna mı çıkardı onları? Yok valilik onaylı kampanya falan yapıyorlar stant açıyorlar. Hepsi gürültü ve görüntü kirliliği.
Hocam işte anlam vardı ama artık dönem değişti bence insan kulağı söze değil de ahenke uyuma bakar bence ben ondan dolayı yeni nesil şarkıları daha çok seviyorum. Mesela bir İngilizce şarkı dinlerken çoğunlukla sözleri anlamıyorsunuz ama şarkıdaki ahenkten dolayı şarkı güzel geliyor.
Hocam aslında hem ahenk hem de anlamlı söz unsurlarının başarıyla bir araya getirildiği şarkılar var. Karma, Pirana, Yakyak, Ihtan ve Böyle İyi bu şarkılara örnek verilebilir. Bu yüzden günümüz anlamsız şarkıları pek hoşuma gitmiyor. Bazen dinliyorum tabii orası ayrı. Yabancı rap şarkıları daha çok hoşuma gidiyor ama son dönemlerde.