Eğer bir gün ekipmanlarımı yükseltirsem kablosuz alabilirim. Ama Linux'ta Bluetooth üzerinden çalışırlar mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 24
Sanmam. Daha gercekten sorunlu cihazlar icin kirk takla atan magazalar, Linux destegi konusunu degerlendirmeye alacaklarini sanmiyorum. Daha iyi neden olursa onunla birlikte guclendirmek icin kullanabilirsiniz fikrimce.Haklısın. Ama çalışmadı dersek iade yaparlar değil mi?
Windows'ta kullanmışım gibi yapsam.Sanmam. Daha gercekten sorunlu cihazlar icin kirk takla atan magazalar, Linux destegi konusunu degerlendirmeye alacaklarini sanmiyorum. Daha iyi neden olursa onunla birlikte guclendirmek icin kullanabilirsiniz fikrimce.
- Makaleler
- 24
Garanti destegini kapitalizmin gereksiz fiyat arttirma tuzagi olarak goren birine sormak bence en son sey. Hayatimda urunun garanti kapsamini kullanmadim, nasil donuyor o isler bir fikrim yok. Garanti canavari birinin bunu cevaplamasi daha dogru.
Çalışmama ihtimali var. Ürünlerde genelde hangi işletim sistemlerini destekleği yazar. Linux desteği yazan çok azdır. Ürünü Linux'te çalışmadığı için iade almazlar çünkü zaten destek belirtilmemiştir. Arızalı diye gönderirsen de Windows üzerinde denerler ve çalıştığını görürler. Bu yüzden almadan önce Linux üzerinde çalışıp çalışmadığını araştırmalısın.
Fatura ile belirli bir güne kadar istediğin gibi iade veriyorlar diye biliyorum.Çalışmama ihtimali var. Ürünlerde genelde hangi işletim sistemlerini destekleği yazar. Linux desteği yazan çok azdır. Ürünü Linux'te çalışmadığı için iade almazlar çünkü zaten destek belirtilmemiştir. Arızalı diye gönderirsen de Windows üzerinde denerler ve çalıştığını görürler. Bu yüzden almadan önce Linux üzerinde çalışıp çalışmadığını araştırmalısın.
Linux'ta Bluetooth sürücünüz çalıştığı sürece çoğu donanım desteklenir. Linux'ta çalışmayan bluetooth donanım pek duymadım (belki Apple ürünleri sorun çıkarabilir). Eğer destek kısmında Android/Android TV varsa 99.9% Linux'ta da çalışır.
Hatta komik bir şey söylemek istiyorum, kullandığım Windows uyumlu olarak satılan kablosuz kulaklık Windows'ta pil yüzdesini her zaman 100% gösterirken Linux'ta doğru çalışıyor
.
Hatta komik bir şey söylemek istiyorum, kullandığım Windows uyumlu olarak satılan kablosuz kulaklık Windows'ta pil yüzdesini her zaman 100% gösterirken Linux'ta doğru çalışıyor
Mesela SteelSeries'in bir kablosuz mouse'u "Works on Chromebook" diyor. Yani çalışır mı?Linux'ta Bluetooth sürücünüz çalıştığı sürece çoğu donanım desteklenir. Linux'ta çalışmayan bluetooth donanım pek duymadım (belki Apple ürünleri sorun çıkarabilir). Eğer destek kısmında Android/Android TV varsa 99.9% Linux'ta da çalışır.
Hatta komik bir şey söylemek istiyorum, kullandığım Windows uyumlu olarak satılan kablosuz kulaklık Windows'ta pil yüzdesini her zaman 100% gösterirken Linux'ta doğru çalışıyor.
Chromebook'ta çalışıyorsa Linux'ta da çalışır diye düşünüyorum. Chromebook da Linux çekirdeği kullanıyor günün sonunda.Mesela SteelSeries'in bir kablosuz mouse'u "Works on Chromebook" diyor. Yani çalışır mı?
Hepsi çalışır büyük ihtimal de RGB'ye sahip olanlarda, RGB değiştirme falan, sorun olabilir, çoğu markanın yazılımı sadece Windows'u destekliyor. OpenRGB diye bir yazılım var ama her marka çalışmıyor.
Fueren
Başarılı
Eğer bir gün ekipmanlarımı yükseltirsem kablosuz alabilirim. Ama Linux'ta Bluetooth üzerinden çalışırlar mı?
Tabii ki çalışır.