Bilgisayarda Windows haricinde bir işletim sistemi kullanmadım. Linux'u deneyimlemek istiyorum. Çoğunlukla oyun oynayıp, webde geziniyorum. Oyun platformu olarak sadece Steam kullanıyorum.

Fedora kurabilirsin. Stabil bir dağıtımdır. Bizzat kendim kullanıyorum 1 aydır, memnunum. Bunun yanında evet Linux Mint de olabilir. Genelde yeni başlayacaklara önerilir fakat Fedora da seni üzmeyecektir. Başka sorun olursa sormaktan çekinme.

Pop!_OS veya EndeavourOS öneririm. Pop!_OS'i beğenmezseniz de Linux Mint var. Fedora'yı çok kullanmadığım için öneremiyorum ancak o da stabil ve güzel bir dağıtımdır. Zamanınız varsa bu yazdıklarımı deneyebilirsiniz, hiçbiri üzmez :)
Pop OS, hala hatalarla dolu. Çıldırdım sorunları çözmeye çalışırken. EndeavourOS ise Arch tabanlı olduğu için yeni başlayanlar için önermem. Ama diğer önerdiğiniz Mint ve Fedora kurabilir.

Pop OS, hala hatalarla dolu. Çıldırdım sorunları çözmeye çalışırken. EndeavourOS ise Arch tabanlı olduğu için yeni başlayanlar için önermem. Ama diğer önerdiğiniz Mint ve Fedora kurabilir.
Arch olması bir sorun çıkartmıyor, sorunlardan ve karmaşık şeylerden daha arındırılmış bir sistem. En azından Debian'dan daha kolay diyebilirim kullanması :) Ben kendi donanımımla 1 yıl önce çok sorun yaşamamıştım ancak şuanki durumla alakalı tam bir şey diyemem.