Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Amatör birisi için hangi dağıtımı önerirsiniz? Şu anda Kali Linux yüklü ama RTX 3080 driverları yüzünden hiçbir arayüzde sürücü yüklenmiyor. %98'de Windows 98 temasında sürücü uyumlu değildir gibisinden hata veriyor ve tty ekranına atıyor. O yüzden Kali Linux çok sevsem de kullanamıyorum.

Ubuntu ve Mint'leri sevmiyorum nedense. Belki cahilliktir.

Benim bazı takıntılarım var. Mesela motor en az 600CC olacak, bilen birisi için 1000CC olacak. :D Aynı şekilde bu da Linux'da Kali idi ama maalesef sürücüler yüzünden kullanamıyoruz. Arch olabilir belki hangisini önerirseniz onu yükleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amatör birisi için hangi dağıtımı önerirsiniz? Şu anda Kali Linux yüklü ama RTX 3080 driverları yüzünden hiçbir arayüzde sürücü yüklenmiyor. %98'de Windows 98 temasında sürücü uyumlu değildir gibisinden hata veriyor ve tty ekranına atıyor. O yüzden Kali Linux çok sevsem de kullanamıyorum.

Ubuntu ve Mint'leri sevmiyorum nedense. Belki cahilliktir.

Benim bazı takıntılarım var. Mesela motor en az 600CC olacak, bilen birisi için 1000CC olacak. :D Aynı şekilde bu da Linux'da Kali idi ama maalesef sürücüler yüzünden kullanamıyoruz. Arch olabilir belki hangisini önerirseniz onu yükleyeceğim.

Arch olabilir. Archinstall ile kurulumu bayağı kolaylaşmış. Fedora olabilir, oyun oynayacaksan pop_os! Olabilir. Birçok seçenek var senin kullanma amacına dayalı tamamen.

Uzun zamandır güncelleme almıyor galiba ama 3080 le sorun olacağını düşünmüyorum. Ha açık var mıdır illaki vardır. Gene de kullanılabilir.
Youtube'da birçok test var, bakabilirsiniz. Nvidia ekran kartları en iyi CachyOS'de çalışıyor. Bayağıdır Reddit’te linux_gaming sub'ını takip ediyorum, Nvidia kullanıp CachyOS’e geçenler genelde daha fazla FPS alıyor.

Oyun ile işim yok, internette dolaşmak ve biraz da güvenlik bahanesi ile geçiyorum. Windows'u internette gezinmek için kullanmayacağım artık.

Oyun ile işim yok, internette dolaşmak ve biraz da güvenlik bahanesi ile geçiyorum. Windows'u internette gezinmek için kullanmayacağım artık.

O zaman Arch'ya da Fedora işini görecektir.

YouTube'da birçok test var, bakabilirsiniz. NVIDIA ekran kartları en iyi CachyOS'de çalışıyor. Bayağıdır Reddit'te linux_gaming Sub'ını takip ediyorum, NVIDIA kullanıp CachyOS'e geçenler genelde daha fazla FPS alıyor.

CachyOS'i hiç kullanmadım hocam bilgim yok o yüzden paylaşmak istemedim. Bundan sonra NVIDIA kullanan arkadaşlara bu seçeneği de sunarım.

Pop_OS! önermiyorum. COSMIC'i hazırlıyorlar.

Amatör birisine Arch Linux öneriyorsunuz:

CSS:
archinstall
ile kurulum olsa bile ileri seviye kullanıcılar içindir.

Kullanıcı dostu dağıtımlar öneririm.

Stabillik isterseniz Debian ve tabanlılarına bakın.