Spydea

Yetkin
Makaleler
1
Artık o dağıtımdan bu dağıtıma geçmekten ve geçtiğim dağıtımın sorunlarıyla cebelleşmekten bıktım. Yaklaşık 1 yıl önce EndeavourOS, ZorinOS, ArcoLinux, saf Arch, Fedora, Mint, Garuda, Debian, Deepin, Pop!_OS, Solus, Elementary ve Pardus'u deneyimledim. Ortalama seviyede Linux bilgim var ama okul başladığı için çok kafa yormamı gerektirmeyecek, sorun çıkartmayacak bir dağıtım arıyorum. Önerdiğiniz bir dağıtım var mı?

Artık o dağıtımdan bu dağıtıma geçmekten ve geçtiğim dağıtımın sorunlarıyla cebelleşmekten bıktım. Yaklaşık 1 yıl önce EndeavourOS, Zorin OS, arcolinux, saf Arch, Fedora, Mint, Garuda, Debian, Deepin, Pop!_OS, solus, Elementary ve Pardus'u deneyimledim. Ortalama seviyede Linux bilgim var ama okul başladığı için çok kafa yormamı gerektirmeyecek, sorun çıkartmayacak bir dağıtım arıyorum. Önerdiğiniz bir dağıtım var mı?

Mint kullan Windows'a oldukça benziyor.

Mint kullan Windows'a oldukça benziyor.
Windows'a benzeyip benzememesi önemli değil, sorunsuz olsun yeter.
Kafa yormayacak, kullanması basit olarak Zorin OS ya da Linux Mint kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim öneri için.
Tuxedo yazılımlarını kurmakta zorlanmıştım Fedora'da, tekrar denerim. Teşekkürler.

Windows'a benzeyip benzememesi önemli değil, sorunsuz olsun yeter.

Teşekkür ederim öneri için.

Tuxedo yazılımlarını kurmakta zorlanmıştım Fedora'da, tekrar denerim. Teşekkürler.
Laptop'unuz Tuxedo değilse uğraşmayın. RPMFusion'u, Nvidia driverlarını, Flatpak'i aktif etmeyi, Multimedya kodeklerini kurmayı unutmayın.

Artık o dağıtımdan bu dağıtıma geçmekten ve geçtiğim dağıtımın sorunlarıyla cebelleşmekten bıktım. Yaklaşık 1 yıl önce EndeavourOS, Zorin OS, arcolinux, saf Arch, Fedora, Mint, Garuda, Debian, Deepin, Pop!_OS, solus, Elementary ve Pardus'u deneyimledim. Ortalama seviyede Linux bilgim var ama okul başladığı için çok kafa yormamı gerektirmeyecek, sorun çıkartmayacak bir dağıtım arıyorum. Önerdiğiniz bir dağıtım var mı?

Mint tavsiye ederim. Olmadı Ubuntu'da deneyebilirsiniz.

Artık o dağıtımdan bu dağıtıma geçmekten ve geçtiğim dağıtımın sorunlarıyla cebelleşmekten bıktım. Yaklaşık 1 yıl önce EndeavourOS, Zorin OS, ArcoLinux, saf Arch, Fedora, Mint, Garuda, Debian, Deepin, Pop!_OS, Solus, Elementary ve Pardus'u deneyimledim. Ortalama seviyede Linux bilgim var ama okul başladığı için çok kafa yormamı gerektirmeyecek, sorun çıkartmayacak bir dağıtım arıyorum. Önerdiğiniz bir dağıtım var mı?

Kesinlikle Fedora. Hem güncel, stabil ve yenilikçi.