Makaleler
5
Ekran-Resmi-2024-03-09-00.20.29.png

Sanallaştırma kavramı artık her yerde; Docker, Virtualbox, Hyper-V ve Vmware gibi araçlar bunun popülerliğinde büyük rol oynuyor. Sanallaştırma, bilgisayar donanım platformu, işletim sistemi, depolama aygıtı veya ağ kaynakları gibi bir şeyin sanal versiyonunu oluşturma süreci olarak tanımlanabilir. Oluşturulan sanal oturumlar daha sonra birden fazla işletim sistemini veya uygulamayı tek bir fiziksel makinede çalıştırmak için kullanılabilir,…

Devamını Oku: Linux İçinde macOS Nasıl Çalıştırılır?
Kaynak: Techolay

@Recep Baltaş Linux hastaları Mac OS X'in tadına bakmalı mı?
Bakmayin, yani benim fikrim boyle, ben direkt baremetal Hackintosh kurdum. Daha pencere yonetiminden patladi bana gore. Xcode zorunluluğu olmadigi surece yuzune bakilmayacak kadar kotu. Hele Linux konfiglerine alistiysaniz daha da yuzunuze vuracaktir. Ki bende oyle oldu bir nevi bende:)

Illa bakacagim derseniz sanal makine bu is icin daha uygun, baremetal ile ugrasacak kadar spesifik bir seyi yok. Tabii Apple urunu olmadan yasayamayan biri iseniz orasini bilemem.

Bir de bu rehberde, yani videoda IOMMU yoktu. IOMMU ile cok daha akici oluyor Proxmox ve benzeri hypervizorler.

Bakmayin, yani benim fikrim boyle, ben direkt baremetal Hackintosh kurdum. Daha pencere yonetiminden patladi bana gore. Xcode zorunluluğu olmadigi surece yuzune bakilmayacak kadar kotu. Hele Linux konfiglerine alistiysaniz daha da yuzunuze vuracaktir. Ki bende oyle oldu bir nevi bende:)

Illa bakacagim derseniz sanal makine bu is icin daha uygun, baremetal ile ugrasacak kadar spesifik bir seyi yok. Tabii Apple urunu olmadan yasayamayan biri iseniz orasini bilemem.
Hackintosh'u 6700XT'li sistemime kurmuştum. Bare-metal GPU ile performans yüksekti ams Linux'daki birçok şeyi aradım. Windows bile daha kabul edilebilir, daha tamamlanmış gibi geldi. Pencere döşeme olmaması birinci olaydı tabii. Üç günden sonra yer kapladığı gerekçesiyle silip geri Linux diskime ekledim kalan alanı.