Tüm Linux'lar öyle değil mi zaten? Amacın ne anlamadım.Kesinlikle tabanı başka bir işletim sistemine dayanmıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Tabi ki hayır. Öyle kesin bir şekilde "yazılım için en iyisi budur" diyemezsin. Mac olmadan mobil sektöre dalmanı izlemek isterim şahsenCidden mühendislik ve yazılım gibi alanlarda daha fazla verim veriyor mu? Büyük bir fark olarak bu var o zaman. Linux mahremiyete gerçekten önem veren bir sistem ise de ne güzel.
Benim kullandığım Gazebo ve ROS2'yi Ubuntu'dan başka Linux dağıtımında kullanmak bile baş ağrısı resmen. Adamlar Mac desteği koymamış, Windows desteği yarım yamalak...
- Makaleler
- 4
Tam tersi yazılım konusunda Windows daha iyi. İndiriyorum Visual Studio'yu kafa rahat. Keşke Linux desteği de gelse.
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe meâlini yazayım.Tüm Linux'lar öyle değil mi zaten? Amacın ne anlamadım.
@Yusuf Kerem diyor ki;
Yerli ve Milli taban kullanmıyor. Debian tabanı kullanıyor.
Twig
Yetkin
Kullandığın dile göre değişir.Tam tersi yazılım konusunda Windows daha iyi. İndiriyorum Visual Studio'yu kafa rahat. Keşke Linux desteği de gelse.
Yusuf Kerem
Yetkin
Türkçe meâlini yazayım.
@Yusuf Kerem diyor ki;
Yerli ve milli taban kullanmıyor. Debian tabanı kullanıyor.
Bu adam içimi okuyor.
Orasını anladım zaten.Türkçe meâlini yazayım.
@Yusuf Kerem diyor ki;
Yerli ve Milli taban kullanmıyor. Debian tabanı kullanıyor.
Yusuf Kerem
Yetkin
O amaçla yazdım zaten.
Windows 11 ve Fedora Linux ikili önyükleme olarak kullanıyorum. Windows'tan nefret ediyorum ve tiksiniyorum ama hala yüklü maalesef. Direksiyon setini denemeyi ve oyunları taşımaya birazcık üşeniyorum, belki yazın temelli geçebilirim.
Linux'u yazılım, oyun, günlük kullanım kısacası her şey için kullanıyorum. Linux dağıtımlarını sevme sebebim (tabii Deepin istisnalardan biri mesela) özgürlüğüme saygı duyuyorlar. Kaynak kullanımları iyi, beni köleleri yapmıyorlar, kişiselleştirme imkanı çok fazla. Son günlerde Windows'a hiç girmiyorum, bundan çok mutluyum. Linux'ta oynadığım oyunlardan biri RDR2. Başka oyunlar da yükledim.
Linux'u yazılım, oyun, günlük kullanım kısacası her şey için kullanıyorum. Linux dağıtımlarını sevme sebebim (tabii Deepin istisnalardan biri mesela) özgürlüğüme saygı duyuyorlar. Kaynak kullanımları iyi, beni köleleri yapmıyorlar, kişiselleştirme imkanı çok fazla. Son günlerde Windows'a hiç girmiyorum, bundan çok mutluyum. Linux'ta oynadığım oyunlardan biri RDR2. Başka oyunlar da yükledim.
Hayır. Lütfen bu hususa dikkat edelim. Açık kaynak ve özgür yazılım aynı şey değildir. Özgür yazılımlar ise 4 temel özgürlüğe saygı gösterir. Açık kaynakların hepsi bunu yapmamaktadır. Dahası için: Why Open Source Misses the Point of Free Software - GNU Project - Free Software Foundation
Linux'a işletim sistemi yerine çekirdek demek bence daha doğru.
Her şey yaparım ben.