Cidden mühendislik ve yazılım gibi alanlarda daha fazla verim veriyor mu? Büyük bir fark olarak bu var o zaman. Linux mahremiyete gerçekten önem veren bir sistem ise de ne güzel.
Tabi ki hayır. Öyle kesin bir şekilde "yazılım için en iyisi budur" diyemezsin. Mac olmadan mobil sektöre dalmanı izlemek isterim şahsen :) iOS geliştirici araçların olmaz. Ya da .NET platformuna gireceksen .NET'in sahibi olan yerden girmek mantıklı olur, Windows'dan. Exe uzantılı uygulama yapacaksan .exe destekleyen, dmg uzantılı uygulama yazacaksan da .dmg destekleyen işletim sistemi lazım.

Benim kullandığım Gazebo ve ROS2'yi Ubuntu'dan başka Linux dağıtımında kullanmak bile baş ağrısı resmen. Adamlar Mac desteği koymamış, Windows desteği yarım yamalak...

Windows 11 ve Fedora Linux ikili önyükleme olarak kullanıyorum. Windows'tan nefret ediyorum ve tiksiniyorum ama hala yüklü maalesef. Direksiyon setini denemeyi ve oyunları taşımaya birazcık üşeniyorum, belki yazın temelli geçebilirim.
Linux'u yazılım, oyun, günlük kullanım kısacası her şey için kullanıyorum. Linux dağıtımlarını sevme sebebim (tabii Deepin istisnalardan biri mesela) özgürlüğüme saygı duyuyorlar. Kaynak kullanımları iyi, beni köleleri yapmıyorlar, kişiselleştirme imkanı çok fazla. Son günlerde Windows'a hiç girmiyorum, bundan çok mutluyum. Linux'ta oynadığım oyunlardan biri RDR2. Başka oyunlar da yükledim.
Açık kaynak kullandığı için özgür değil mi?
Hayır. Lütfen bu hususa dikkat edelim. Açık kaynak ve özgür yazılım aynı şey değildir. Özgür yazılımlar ise 4 temel özgürlüğe saygı gösterir. Açık kaynakların hepsi bunu yapmamaktadır. Dahası için: Why Open Source Misses the Point of Free Software - GNU Project - Free Software Foundation
İkisi bağımsız işletim sistemleri.
Linux'a işletim sistemi yerine çekirdek demek bence daha doğru.