Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
16
Yer
LTAF
Önceden Fedora'da kernel güncellediğim zaman sistem siyah ekrana düşüyordu ve görüntü alamıyordum.

Dün bir Linux Mint'in yeni sürümünü deneyeyim dedim, galiba sürüm güncelleştiği için otomatik olarak kernel de güncellenmiş. Hiçbir şekilde VGA'dan bağlamadığım sürece görüntü gelmiyor, ana monitörümü DVI ile bağlıyorum.

İlk başta bileşenler yüklenirken yazan yazıları görüyorum, sonrasında Linux Mint logosu gelmesi gereken kısımda sinyal kökten kesiliyor.

VGA monitörü takarsam görüyorum ki sinyal orada var ama onu çıkarsam da taksam da hiçbir şekilde görüntü gelmiyor ana ekranıma.

Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@umut anladim, ben sistemi guncellediniz diye anladim. "Uyumluluk modu" ile aciniz sistemi. Malum Novideo(NVIDIA) driverlari bazen yukleme sorunu yasiyor LiveCD'lerde. Benim de sikca karsilastigim sorun. Kurulumu uyumluluk modunda tamamlayin, sonrasinda gerekli suruculer kurulacagi icin ekran kartiniz taninacak.
GRUB menusunde "Linux Mint için gelişmiş secenekler" kisminda eski 6.5 surumu duruyor mu? Yenu surumle 6.8'e güncellendi, eger NVIDIA kullaniyorsaniz DKMS surucusu kurulmamis olabilir.
Hocam dediğiniz seçenek kurulum sonrası var galiba, ben daha kurmadım Mint'i.

Sadece ISO'dan boot edip başlatıyorum ve siyah ekran, o GRUB menüsünde gelişmiş seçenekler gibi bir şey bulamadım. Uyumluluk moduyla başlatma seçeneği var öyle yapınca görüntü geliyor fakat ekran kartını tanımıyor. GTX 750 Ti kullanıyorum.

@umut anladim, ben sistemi guncellediniz diye anladim. "Uyumluluk modu" ile aciniz sistemi. Malum Novideo(NVIDIA) driverlari bazen yukleme sorunu yasiyor LiveCD'lerde. Benim de sikca karsilastigim sorun. Kurulumu uyumluluk modunda tamamlayin, sonrasinda gerekli suruculer kurulacagi icin ekran kartiniz taninacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tamamdir hocam, kurulumu yapip geri donecegim. Tesekkurler. 🙏

Sorun cozuldu @001 hocam sayesinde, biraz gec oldu zira donmeyi unuttum konuya. Uyumluluk modunda kurulumu gerceklestirdikten sonra boot ettigimde goruntu sorunsuz geliyor.