Yeniçocuk

Başarılı
Yer
Orodruin
Merhaba, Windows sonrası Linux ilk deneyimim Mint oldu ama son zamanlarda çok problem çıkarmaya başladı. Uyku modundan uyanamama, kablosuz bağlantı tanımama ve dün geceden beri donma sorunu başladı. Dün akşam aniden donma oldu biraz bekleyince düzeldi. Bugün tamamen dondu mecbur güç düğmesinden kapattım. Sadece webstorm ve Google Chrome açıkken oldu bu donmalar. Zorin OS, ISO indiriyorum. Yeni dağıtıma geçinde bu sorunlar çözülür mü yoksa SSD mi ölüyor? Bu donma sorunu canımı sıktı. Hiç donma yaşamadım bilgisayarda bu zamana kadar.

Sistem özellikleri:
  • Lenovo IdeaPad 320-15IKB 81BT
  • 12 GB RAM
  • Samsung 870 EVO SSD
  • Intel UHD Graphics
  • Intel i5-8250U

3 aydır Zorin OS kullanıyorum. Eski bilgisayarıma kurdum. Şuana kadar bir sorun yaşamadım. Soruların varsa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Hangi kerneli kullanıyorsun? Kernel düşürmeyi denedin mi?

Hiç düşürmedim.
6.17.0-35-generic.
Zorin OS ISO indirdim kursam mı tam karar veremedim.

3 aydır Zorin OS kullanıyorum. Eski bilgisayarıma kurdum. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Soruların varsa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Linux Mint artık sorun çıkarmaya başladı gibi Windows desteği kesilince geçtim. HOI4 oynayabilir myim Zorin OS'ta.

Hiç düşürmedim.
6.17.0-35-generic.
Zorin OS ISO indirdim kursam mı tam karar veremedim.

Linux Mint artık sorun çıkarmaya başladı gibi Windows desteği kesilince geçtim. HOI4 oynayabilir myim Zorin OS'ta.

Diğer linuxlarda ne oynayabiliyorsan aynısını tüm linuxlarda yapabilirsin tavsiyem CachyOS olur çünkü oyun paketlerini vs. kurmak kolay ama ben devian/ubuntu tabanını seviyordersen Mint'i at çöpe Zorin OS kur.

Diğer linuxlarda ne oynayabiliyorsan aynısını tüm linuxlarda yapabilirsin tavsiyem CachyOS olur çünkü oyun paketlerini vs. kurmak kolay ama ben devian/ubuntu tabanını seviyordersen Mint'i at çöpe Zorin OS kur.

Linux yeni giriş yapan birisiyim öneri olarak zorin önerilmişti. Olmadı onun ISO'sunu indireyim.