Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

avkila.tech

Uzman
Makaleler
1
Selam, Yeni yeni Linux'a başlayacağım ve XFCE kurma kararı aldım. Her şey çok güzel çalışıyor ancak arka plan renkleri gri. Simsiyah yapmanın bir yolu var mı?

1791541450347.webp

Taskbarı simsiyah yaptım ancak kalanını da siyah yapmak istiyorum. Meslea Thunar, terminal gibi gibi. Ayrıca pencere çerçevelerini de siyah yapmak istiyorum.

Çözüm
Selam, ben de Wm de , Mint XFCE kullanıyorum, bende hep default dururlar, siz sorunca baktım, görünüm ve pencere yöneticisi içindekileri temaları aynı yapacaksınız ama bu sizin istediğiniz değil, muhtemelen de yok. OpenDesktop GTK3 üzerindeki GTK3 Themes temalar Linux Mint XFCE ile tam uyumludur. Home dizininde gizli olan (Linux Gezgininden (Thunar) gizli dosyaları gösteri seçin) .themes klasörünün içine (eğer yoksa siz oluşturun) , buradan gtk3 tar olanı indirin ben size verdiğim linktekini indirdim , baya kara olmuş sınırları seçemiyorum :) , indirdiğiniz tar ı açmadan direkt .themes klasörünün içine atın, ayarlar görünümden ekle deyin bu klasörü seçin bitti. Envayi çeşit tema var , istediğinizi kurarsınız.
Hocam farklı şekilde çözdüm. Terminalin zaten kendi ayarı var, geçelim onu. Geriye kalan başlatma menüsü ve pencere kenarları için şu şekilde yaptım:

Uygulamalar GTK 3.0 olduğundan ilk başta nano ~/.config/gtk-3.0/gtk.css sonrasında uygulamadan uygulamaya değişecek şekilde CSS kodlarını giriyorsunuz. Bende bu şekilde şu anlık:

Kod:
.thunar,
.thunar .view,
.thunar .sidebar,
.thunar toolbar,
.thunar menubar {
    background-color: #000000;
}

#whiskermenu-window,
#whiskermenu-window treeview,
#whiskermenu-window iconview,
#whiskermenu-window button,
#whiskermenu-window entry {
}

1791559994216.webp
Selam, Yeni yeni Linux'a başlayacağım ve XFCE kurma kararı aldım. Her şey çok güzel çalışıyor ancak arka plan renkleri gri. Simsiyah yapmanın bir yolu var mı?

Eki Görüntüle 284386

Taskbarı simsiyah yaptım ancak kalanını da siyah yapmak istiyorum. Meslea Thunar, terminal gibi gibi. Ayrıca pencere çerçevelerini de siyah yapmak istiyorum.
Selam, ben de WM'de, Mint XFCE kullanıyorum. Bende hep default dururlar. Siz sorunca baktım, görünüm ve pencere yöneticisi içindekileri temaları aynı yapacaksınız ama bu sizin istediğiniz değil, muhtemelen de yok. OpenDesktop GTK3 üzerindeki GTK3 Themes temalar Linux Mint XFCE ile tam uyumludur. Home dizininde gizli olan (Linux Gezgininden (Thunar) gizli dosyaları gösteri seçin) .themes klasörünün içine (eğer yoksa siz oluşturun), buradan gtk3.tar olanı indirin. Ben size verdiğim linktekini indirdim, baya kara olmuş, sınırları seçemiyorum :). İndirdiğiniz tar'ı açmadan direkt .themes klasörünün içine atın, ayarlar görünümden ekle deyin, bu klasörü seçin, bitti. Envayi çeşit tema var, istediğinizi kurarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, ben de Wm de , Mint XFCE kullanıyorum, bende hep default dururlar, siz sorunca baktım, görünüm ve pencere yöneticisi içindekileri temaları aynı yapacaksınız ama bu sizin istediğiniz değil, muhtemelen de yok. OpenDesktop GTK3 üzerindeki GTK3 Themes temalar Linux Mint XFCE ile tam uyumludur. Home dizininde gizli olan (Linux Gezgininden (Thunar) gizli dosyaları gösteri seçin) .themes klasörünün içine (eğer yoksa siz oluşturun) , buradan gtk3 tar olanı indirin ben size verdiğim linktekini indirdim , baya kara olmuş sınırları seçemiyorum :) , indirdiğiniz tar ı açmadan direkt .themes klasörünün içine atın, ayarlar görünümden ekle deyin bu klasörü seçin bitti. Envayi çeşit tema var , istediğinizi kurarsınız.
Hocam farklı şekilde çözdüm. Terminalin zaten kendi ayarı var, geçelim onu. Geriye kalan başlatma menüsü ve pencere kenarları için şu şekilde yaptım:

Uygulamalar GTK 3.0 olduğundan ilk başta nano ~/.config/gtk-3.0/gtk.css sonrasında uygulamadan uygulamaya değişecek şekilde CSS kodlarını giriyorsunuz. Bende bu şekilde şu anlık:

Kod:
.thunar,
.thunar .view,
.thunar .sidebar,
.thunar toolbar,
.thunar menubar {
}

#whiskermenu-window,
}

1791559994216.webp

Çözüm

Uygulamalar gtk 3.0 olduğundan ilk başta nano ~/.config/gtk-3.0/gtk.css sonrasında uygulamadan uygulamaya değişecek şekilde CSS kodlarını giriyorsunuz. Bende bu şekilde şu anlık:

Kod:
.thunar,
.thunar .view,
.thunar .sidebar,
.thunar toolbar,
.thunar menubar {
}

#whiskermenu-window,
}

Elinize sağlık, dediğim gibi yukarıda da birçok tema var sıkıldıkça değiştirirsiniz.

Bu Linux ne güzel bir şeymiş ya, Windows gibi tek bir Shell'e kısıtlı kalmıyorsun kafana göre renk değiştirebiliyorsun falan. Harika.

Çok güzel de ben alışmışım Windows 3.1'den beri, onunla devam ederim diye düşünüyorum ama Linux'u da ihmal etmemek için bir tane en hafifinden (Mint Xfce), bir tane de en ağırından (Zorin Pro) kurduk WM'ye; gerçi Zorin yüksek yer istediği için USB'de tutuyoruz genelde Mint Xfce.