yvz

Uzman
Şimdi ben adaptör ile SATA SSD bağlayıp ona Linux Mint kurdum. Sonra bilgisayarın ana kullandığı NVMe SSD'yi Steam'de kütüphane olarak ekledim. CS2 için uyumluluk kısmından Proton 9.0-4'ü seçtim. Birkaç şey indirdi, sonra indirme işlemleri bitti. Şu anda CS2'yi Steam'den açtığım zaman 2 saniye sonra stop kısmı geri play'e dönüyor. Nasıl düzelteceğim?

Driver'lar yüklü mü? Çökmeden sonra sistemi yeniden başlatıp aşağıdaki komutu girer misiniz? Home klösöründe journal.txt isimli bir dosya oluşturacak. İçeriğini buraya atın lütfen.

Bash:
journalctl -b -1 -e > journal.txt

Sonra bu çıktıyı da verin. (Yukarıdakinin çıktısı büyük olduğu için dosyaya yazdırdık.)

Bash:
sudo dmesg -T | grep -iE 'error|fail|i915'

Driver'lar yüklü mü? Çökmeden sonra sistemi yeniden başlatıp aşağıdaki komutu girer misiniz? Home klösöründe journal.txt isimli bir dosya oluşturacak. İçeriğini buraya atın lütfen.

Bash:
journalctl -b -1 -e > journal.txt

Sonra bu çıktıyı da verin. (Yukarıdakinin çıktısı büyük olduğu için dosyaya yazdırdık.)

Bash:
sudo dmesg -T | grep -iE 'error|fail|i915'
Hocam "sudo dmesg -T | grep -iE 'error|fail|i915'" komudunun verdiği çıktıyı 2. komut.txt olarak verdim.

Dosya Ekleri

Aşağıdaki başlangıç komutunu deneyin.

Bash:
-vulkan -w 1280 -h 720 +FPS_max 30

Görebildiğim kadarıyla sisteminiz yetmediği için sorunlar yaşıyorsunuz. Maalesef o kısımlara yardımcı olabilecek pek fikrim ve bilgim yok.

Aşağıdaki başlangıç komutunu deneyin.

Bash:
-vulkan -w 1280 -h 720 +FPS_max 30

Görebildiğim kadarıyla sisteminiz yetmediği için sorunlar yaşıyorsunuz. Maalesef o kısımlara yardımcı olabilecek pek fikrim ve bilgim yok.

Hocam sistemin yetmediğini pek düşünmem çünkü Windows 11'de 50-60 FPS tarzı veriyor. Olmazsa yani bir çözüm çıkmazsa direkt dualboot yapmak yerine direkt CachyOS yükleyeceğim.

Intel'in dahili grafik birimi driverlarını pek bilmiyorum. Belki @Cruslan yardımcı olabilir, sorunu çözebilir veya farklı bir hata bulabilir.