Geraltın kılıcı
Üstün
'/\'.[' veya benzeri karakterlerin hepsi harf. Linux Mint Cinnoman kullanıyorum ancak 'klavye' adli ayarda klavye duzeni degistir diye bir secenek gormedim.'/\'.[' veya benzeri karakterlerin hepsi harf. Linux Mint Cinnoman kullanıyorum ancak 'klavye' adli ayarda klavye duzeni degistir diye bir secenek gormedim.Klavye kısmında en sondaki sekmeden İngilizcenin yanına Türkçeyi ekleyeceksin. En üste Türkçeyi alırsan klavyen Türkçe olur. Ya da direkt uçbirime'esetxkbmap tryazarak Türkçe yapabilirsin.
Sistem Ayarları > Klavye > Düzenler
Bu yola gidin.
setxkbmap tr yazarak Türkçe yapabilirsin.Sistem Ayarları > Klavye kısmını ekran görüntüsü atar mısın?
Normal şartlarda o kısımda düzenler seçeneğinde pencerenin sol altında "+" tuşunu göreceksiniz. Ona basın ve Türkçe Q Klavye düzenini ekleyin. Ekledikten sonra Türkçe Q Klavye düzenini ↑ tuşuna basarak yukarıya taşıyın. Diğer düzeni de "-" tuşuyla da eski düzeni silebilirsiniz.
Klavye kısmında en sondaki sekmeden İngilizcenin yanına Türkçeyi ekleyeceksin. En üste Türkçeyi alırsan klavyen Türkçe olur. Ya da direkt uçbirime'esetxkbmap tryazarak Türkçe yapabilirsin.
Sistem Ayarları > Klavye > Düzenler
Bu yola gidin.