NVIDIA kartlarda hala DX12 oyunlarda Windows'a göre performans daha düşük oluyor maalesef. NVIDIA bu sorunu halen çözemedi. DX11/10/9/8 oyunlarda ise hiçbir sorun yok, Windows ile aynı performans alınıyor.

Onun dışında dediğiniz gibi Linux'un oynatamadığı Singleplayer oyun yok neredeyse. Resident Evil 2, Stellar Blade, Resident Evil 4, Control ve Life is Strange, Arch Linux kurulumumda sorunsuz çalıştı.

Online oyunlarda ise Anti-Cheat nedeniyle desteklenmeyen oyunlar hariç tüm oyunlar Linux'ta çatır çatır çalışıyor. Hatta Counter-Strike 2'nin doğal Linux sürümü de mevcut. Bu sürüm doğrudan doğal Vulkan kullanıyor, DXVK gibi bir çözüm kullanmıyor. Tabii bazı hataları ve eksikleri var fakat genel rekabetçi deneyim için gayet iyi diyebilirim. Bir süre CS2'yi sadece Arch Linux'ta oynadığım bile olmuştu. Hatta abilerim bile bilgisayarımda CS2 oynayacağı zaman Arch Linux'tan açmıştım ve çatır çatır oynamışlardı. Valorant denen garabeti oynamadığınız sürece hiçbir sorun yok.
Nvidia sorunu tespit edebilmiş ama ne zaman güncelleme verecekleri konusu tam olarak net değil.
Keşke 580 sürücülerinde bu sorundan kurtulabilseydik , eski kartlarda bundan faydalanabilirdi.

Nvidia sorunu tespit edebilmiş ama ne zaman güncelleme verecekleri konusu tam olarak net değil.
Keşke 580 sürücülerinde bu sorundan kurtulabilseydik , eski kartlarda bundan faydalanabilirdi.
En azından GTX 16, RTX 20 ve sonrasında bu sorundan kurtulacak olmamıza inanılmaz seviniyorum :)

Çünkü benim şu anda atölyedeki bilgisayarda takılı olan eski ekran kartım GTX 1660 Super idi. Ki o da Turing mimarili olduğu için destek almaya devam edecek. Şu anki ekran kartım ise RTX 4070 ve Ada Lovelace mimarili.

Yani her iki ekran kartı da bu düzeltmeyi alacak ve inşallah DX12'de düşük performans sorunundan kurtulacağız. İşte o zaman gerçek anlamda Arch Linux'u Daily Driver olarak kullanmayı düşünebilirim :)

Kotu. Anti cheat yuzunden zaten oynadigim online oyunlarin cogunu oynayamiyorum. Ustune bir de Steam Remote Play rezalet calisiyor.

Zaten oyun oynamak istiyorsam neden Linux kullanayim ki.

Fedora Linux’ta oynadığım çoğu oyunda pek sorun yaşamadım (RTX 4060’lı bir laptop kullanıyorum). Anti cheat kullanan oyunları oynamadığım için büyük bir problemle de karşılaşmadım. Hatta bazı korsan oyunları bile sorunsuzca kurup oynayabildim. Bazı oyunlarda Windows’a göre FPS daha düşük olsa da, ilginç bir şekilde Linux’ta FPS düşük olmasına rağmen oyun daha akıcı hissettiriyordu.
Bana kalırsa, yeni Steam machine’nin çıkmasıyla Linux oyunculuğu birkaç yıl içinde tamamen oturacak gibi duruyor.

Kod:
NixOS Unstable
Kernel 6.17.8 CachyOS-LTO(zen4)
Hyprland(0.52.1)
AMD 7950X , NVIDIA 4070 SUPER(580.105.08)

Kernel anti cheat yüzünden birkaç online oyun çalışmıyor , bunun dışında sorun yaşadığım bir şey hatırlamıyorum.

Daha önce oynadığım oyunlardan aklıma gelenler
Kod:
The Witcher 3
V Rising
Minecraft
Path of Exile 2
Palworld
Mount & Blade 2 Bannerlord
Mortal Kombat
LOCKDOWN PROTOCOL
The Forest
ETS2
ELDEN RING ve bazı soulslar
Don't Starve Together
CS2
Arc Raiders
Cyberpunk 2077

Herhangi bir oyun veya AC hakkında fikri olanlar aşağıdan kontrol edebilir.

Önerdiğiniz bir oyun var mı? CS ne durumda, oynadınız mı hiç Hocam?
Evet oynadım ve ara sıra oynuyorum.
Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.