Evet oynanabilir, çoğu oyunda olmasa bile bazen Proton Wine gibi araçlarla Windows'taki FPS değerimi geçtiğimi gördüm, ancak multiplayer oyunlar açısından kötü örneğin Fortnite Valorant gibi oyunlar Linux'da yok bu da can sıkıcı tabii.

Yeterlilik seviyesinde uygundur ve birazcık da takıntı etmemek gerekir. LoL açmıyor, evet haklısın bir şey demiyorum.

Ama hikayeli oyunlar için Linux kesinlikle bir alternatiftir diyebilirim yalnızca fazla takıntı etmeye gerek yok :D. Ben de ön yargılıydım bayağı ama Linux kullanınca, alışıyorsun ve oyun da oynuyorsun;

Normalde kendi bilgisayarımdan, bir şeyler göstermeyi hiç sevmem de, sırf size sevdirmek için gösteriyorum. Aşağıdaki resimdeki oyunları oynuyorum. Daha da yükleyeceğim. Oyun oynuyorsun yani. DLSS FG, DLSS Q, DLSS AA, Ray Tracing her şey çalışıyor.
1746481386998.webp

Arkadaşlar şöyle düşünün, Windows oyun konusunda evet en iyisi ama Linux'ta 2. en iyi :hahaha:.

Son düzenleme:
Merhaba oyun oynamak icin Linux kulanmayı düşünüyorum. Linux oyun oynamak icin uygun mudur? Örnek olarak The Last of Us Part 1 gibi. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.
AMD kartınız varsa Windows'tan fazla performans alırsınız. Eğer NVIDIA kartınız varsa G-Sync özelliği kötü çalışıyor ve oyun performansı bazı oyunlarda bayağı kötü.

Hocam, NATİVE'de çalışan CS2 neden açılmıyor. :)

Valla buradaki her şeyi yapmasanızda olur ama yapınca belki Windows'tan bile daha iyi performans alabilirsiniz açıkçası ben rehberi sevdim.