Hocam konudan bağımsız NVIDIA ile nasıl performans alıyorsunuz Windows'a göre? Ben de 3070 sistemle geçmeyi düşünüyorumda. Windows'u bir tek FACEIT için tutmayı düşünüyorum.

Degisiyor bazi oyunlarda, ozellikle DX11 oyunlarinda Windows'tan iyi performans aliyorum. DX12 oyunlarinda %10-15 kadar dusebiliyor performans.

Degisiyor bazi oyunlarda, ozellikle DX11 oyunlarinda Windows'tan iyi performans aliyorum. DX12 oyunlarinda %10-15 kadar dusebiliyor performans.
Peki oyunları NTFS formatlı diskte mi oynuyorsunuz? Bir de frametime değerleri nasıl yani fps biraz daha düşük olsa bile akıcılık farkı var mı? İzlediğim bazı videolarda fps düşük olsa bile kare sürelerini daha stabil veriyor.

Peki oyunları NTFS formatlı diskte mi oynuyorsunuz? Bir de frametime değerleri nasıl yani fps biraz daha düşük olsa bile akıcılık farkı var mı? İzlediğim bazı videolarda fps düşük olsa bile kare sürelerini daha stabil veriyor.
Benim iki ayrı diskim var. EXT4 yaptım, acımadım. Genel olarak FPS düşükse eğer oyunun performansı odur Linux'ta. Disk genelde fark etmiyor. Ya da farklı sürücü ve ya farklı Wine sürümü kullanıyor olabilirsin.

Peki oyunları NTFS formatlı diskte mi oynuyorsunuz? Bir de frametime değerleri nasıl yani FPS biraz daha düşük olsa bile akıcılık farkı var mı? İzlediğim bazı videolarda FPS düşük olsa bile kare sürelerini daha stabil veriyor.

Windows genelde daha akici hissettiriyor bana ama bilimsel bir test yapmadim frametimelari olcerek falan. Ama Proton'u Wayland surucusuyle kullanirsan Windows gibi akicilik elde edebiliyorsun.

Windows genelde daha akici hissettiriyor bana ama bilimsel bir test yapmadim frametimelari olcerek falan. Ama Proton'u Wayland surucusuyle kullanirsan Windows gibi akicilik elde edebiliyorsun.
Dual Boot olarak kurdum. Akıcılık konusunda ben de bir şey farketmedim. Tek artısı minecraft'ta ciddi bir fps artışı yaşadım. Ama onun dışında her girdiğim de vulkan derlemelerini falan bu kadar uzun süre derlemesi sıkıcı. İşletim sisteminin akıcılığı konusunda bence Windows'tan bir farkı yok. İkisi de gayet hızlı çalışıyor.

Dağıtıma göre değişir. Pop_Os!,Ubuntu,Bazzite veya SteamOs gibi dağıtımlar oyun için iyidir. Ama çoğu oyun Linux kernel'ını desteklemez. O yüzden Wine aracılığıyla oynamak iyi olur.

Kısa bir özet çıkarmak gerekirse;

LoL, Valorant vb. 10'u geçmeyecek oyun için kötüdür ama ömür boyu birçok oynanacak oyun vardır Linux'ta. O yüzden bence Linux çok ama çok uygundur.