Valorant gibi leş oyunların desteklenmediği işletim sistemlerine kendi açımdan her zaman artı veririm.

Hocam yarın bir işletim sisteminde direkt olarak Doom olmasa kötü olurdu. Aynı şekilde bir takım insanlar içinde bu oyunlar olmasa üzücü olurdu. Bu sebeple ben tüm programların kılıfına uygun bir biçimde tüm işletim sistemlerinde çalışmasını isteyen birisiyim.

Hocam yarın bir işletim sisteminde direkt olarak Doom olmasa kötü olurdu. Aynı şekilde bir takım insanlar içinde bu oyunlar olmasa üzücü olurdu. Bu sebeple ben tüm programların kılıfına uygun bir biçimde tüm işletim sistemlerinde çalışmasını isteyen birisiyim.
Çalışamamasının sebebi Linux değil ki. Anti-cheat'leri ve DRM'leri ile kullanıcı tabanlarına oyun oynamayı zehir eden firmalar.

Örneğin LoL Vanguard gelene kadar Linux'ta çalıştı. Vanguard gelince arkama bakmadan sildim. DRM'i olan, hesap gerektiren (online yazılımlar dışı) yazılımlardan her zaman uzak dururum.

Keşke Linux %90, Windows %10 olsa. Bir de aslında her şeyi terminal ile yapmaya gerek yok. Tabii bazen gerekiyor ve daha iyi oluyor. Bir de Nvidia'da Linux için driver yapıyor ama sorun yaşıyor insanlar. O yüzden Linux kullanacaksanız mümkün olduğunca AMD alın. Bir de oyun uyumluluğu da hem haklısınız, hem haklı değilsiniz. Çünkü bayağı bir oyun çalışıyor. Buna GTA 5, FH5, DOOM Eternal gibi kaliteli oyunları dahil edebiliriz. Bazı programlar Linux'ta çalışmıyor. Yani Photoshop gibi programlara ihtiyacı olanlar geçmesin. Yada çok istiyorlarsa Dual Boot yapsınlar. Gerçekten de çok fazla dağıtım var. Benim de kafamı karıştırıyor. Ben şu an Fedora kullanıyorum. Bazı 0 alınan laptoplara Linux kurulu geliyor.
Linux %10 pazar payına sahip olsa çok tatlı olur. İnatla uygulama desteği getirmeyen şirketler, seve seve getirmek zorunda kalırlar.

Değil. Bazı arkadaşların söylediği gibi öyle bir pay olsaydı Linux dağıtımları bundan para koparmak için Windows gibi olabilirlerdi.
Linux açık kaynak kodlu değil mi? O zaman değişiklikler hemen eski halini alabilir.

Dünya'nın iyiliği için Dünya'ya rağmen. Peki plan ne? Windows/MacOS çalıştıran bilgisayarları balyozla parçalıyor muyuz? Veya gizlice Linux mu yüklüyoruz?
Gizlice Windows 11 temalı Linux kurmak iyi olurdu.