Çözüldü Linux üzerinden Rufus nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
Rufus ile ISO yazmam gerekiyor ve laptop Linux olduğu için yapamıyorum. Laptop üzerinden sanal bir Windows vs. kurmak mümkün mü? Nasıl Rufus kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.

Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:

1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)

2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.

3. WoeUSB ile kurduk.

Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.

İyi forumlar.

Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Hmmm doğru, bazı cihazlar orada ciddi derecede bekliyor. Orada 10 dakika bekleyip sonra boot edeni de gördüm şaka değil.

Aklıma çok çılgın ve delice bir fikir geldi. Eğer gerekirse yaparım. Bekletmem gerekir ama olsun:
WoeUSB, Ventoy yüklü Ubuntu 18.04 Live ISO üretmek.

Ama önce bootu bekleyelm

Hmmm doğru, bazı cihazlar orada ciddi derecede bekliyor. Orada 10 dakika bekleyip sonra boot edeni de gördüm şaka değil.

Ben bu ekranda dün 3 saat bekledim ve geri kapattım

Hocam dur deneylere gerek yok.

Tamam o zaman 1-2 saatin varsa sana özel bir ISO hazırlayayım? Sen telefondan sadece Linux boot edebiliyorsun doğru mu?
Hazırladığım ISO'yu da herkes alıp kullanabilir.

Hocam dur deneylere gerek yok.
Deney değil, çözüm. Benim hayatım bilgisayar oldu. Yürüyen Linux'um ben.

Telefondan şu ana kadar Zorin OS kurabildim bir de bu attığın dağıtımı yani evet sadece Linux. Windows denedim olmadı.

Sana Live USB hazırlayacağım, Ubuntu 18.04 tabanlı olacak. Onun içerisine Anydesk, WoeUSB ve Ventoy bırakacağım.
Konuya 1-2 saat ara ver açılmıyorsa.

Sen dediğini hazırlarken ben Zorin OS kurup WoeUSB denesem.

Açılmıyor çünkü bu.

Olay ne anlıyamadım.
Gerek var mı yazmışsın düzenlediğin mesajda.

Bence var. Forumda paylaşabileceğimiz Linux'den çıkma odaklı bir ISO dosyamız olursa fena mı olur? Sadece bu arkadaşın başına gelmiyor bu.

Açılmıyor çünkü bu.
Tabii ki. Ben sana sağlam bir ISO yapacağım çözemezsen. Başladım bile

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz şimdiye kadar çözülmüş olurdu yüksek ihtimal. Kurmak istemiyorsanız copytoram'den faydalanabilirsiniz dediğim gibi.

Olayı tam kavrayamadım. Yoldayım birazdan konuyu baştan sona okuyup cevap vereceğim. Emin olamadığından düzenledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…