Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.
Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:
1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)
2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.
3. WoeUSB ile kurduk.
Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.
İyi forumlar.
Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:
1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)
2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.
3. WoeUSB ile kurduk.
Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.
İyi forumlar.
Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Pabola
Uzman
E o zaman önce biz ikimiz beraber ilerleyelim, başka araç başka yöntemleri okuyup camdan atlayacağım modlarına girme.
Yok hocam sıkıntı yok sadece bunlarda olmazsa bayılacağım onu diyorum.
Rufus ile ISO yazmam gerekiyor ve laptop Linux olduğu için yapamıyorum. Laptop üzerinden sanal bir Windows vs. kurmak mümkün mü? Nasıl Rufus kurabilirim?
Windows kurmak istersen WoeUSB kullanabilirsin. Aşırı pratik ve arayüzü var.
- Makaleler
- 14
Ben birden fazla yöntem deneyeceğim dostum, olacak merak etme. DD komutu da sanal PC de Ventoy'da WoeUSB de manuel elle yazmak da . Yöntem bitmez ama senin sabırlı olman lazım. Hatayla tabii ki karşılaşabiliriz.Yok hocam sıkıntı yok sadece bunlarda olmazsa bayılacağım onu diyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Pabola
Uzman
Ben birden fazla yöntem deneyeceğim dostum, olacak merak etme. Dd komutu da sanal PC de Ventoy'da WoeUSB'de manuel elle yazmak da. Yöntem bitmez ama senin sabırlı olman lazım. Hatayla tabii ki karşılaşabiliriz.
Hocam flash hazır kuruyorum Linux'u PC'ye.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 14
Kurmana gerek yok Türkçe dilini seç sonra PiluX'u Dene'ye tıkla. Anydesk sitesine gir ve Linux sekmesinden Debian / Ubuntu / Mint (64 Bit) seç. O açtığın PiluX sürümünde çift tıklayarak inan dosyayı kurabilirsin. Programlar menüsüne anydesk gelecek.
ID'yi paylaş ve "hasanmerkit" isminde gelen talebi kabul et. Gelecek farklı bağlantıları onaylama. ID'yi de sileriz buradan.
Pabola
Uzman
Kurmana gerek yok Türkçe dilini seç sonra Pilux'u Dene'ye tıkla. AnyDesk sitesine gir ve Linux sekmesinden Debian / Ubuntu / Mint (64 Bit) seç. O açtığın pilux sürümünde çift tıklayarak inan dosyayı kurabilirsin. Programlar menüsüne AnyDesk gelecek.
ID'yi paylaş ve "hasanmerkit" isminde gelen talebi kabul et.
Hocam USB seçince iki seçenek çıktı biri beta diğeri normal hangisini seçeyim?
- Makaleler
- 14
PiluX v0 Public BetaHocam USB seçince iki seçenek çıktı biri beta diğeri normal hangisini seçeyim?
Diğeri safe mod. Onu açmana gerek yok.
Pabola
Uzman
Pilux V0 public beta.
Diğeri safe mod. Onu açmana gerek yok.
Seçtim bekliyorum. Siyah ekran geldi sol üstte tire işareti gel git yapıyor. Eğer düşündüğüm şeyse bu iş yaş. Windows kurarken normal modu seçersem bu dediğim ekran çıkıyor ve asla açılmıyor bu yüzden woom bot mu neyse onu seçiyordum.
- Makaleler
- 14
Planladığım yöntemler:
1. Windows PE ile Rufus kullanmak
2. WoeUSB veya Ventoy
3. Sanal PC
4. dd komutu
5. Manuel USB yazdırma
1. Windows PE ile Rufus kullanmak
2. WoeUSB veya Ventoy
3. Sanal PC
4. dd komutu
5. Manuel USB yazdırma
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Hocam dediğini mi yapacağız woeusb mi? Birde attığınız linkteki hangi dağıtım?
Bu kadar uğraştıracak, anydesk ile bağlantı yapılacak kadar bir durum yok ortada. Konu aşırı gereksiz uzamış.Arkadaşlar bayılacağım şimdi kafayı yemek üzereyim bugün halledemezsem camdan saklayacağım aşağıya. Son çözüm olarak ya WoeUSB kuracağız ya da sanal makineden Rufus'u kuracağız.
Livecd üzerinden yazdırmak istiyorsanız copytoram'dan faydalanacaktınız, WoeUSB'yi indirecek ve yazdıracaktınız, bu kadar.