Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.
Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:
1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)
2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.
3. WoeUSB ile kurduk.
Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.
İyi forumlar.
Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:
1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)
2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.
3. WoeUSB ile kurduk.
Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.
İyi forumlar.
Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Pabola
Uzman
Sorununuz şimdiye kadar çözülmüş olurdu yüksek ihtimal. Kurmak istemiyorsanız Copytoram'den faydalanabilirsiniz dediğim gibi.
![]()
Can I boot a Live USB fully to RAM, allowing me to remove the disk?
I have a live USB made with the standard Ubuntu disk image creator for 16.04 LTS. In the current state, I can boot to this disk, but it still requires the original USB to run properly at all times.askubuntu.com
Hocam ne demiştiniz ki 500 mesaj dönüyor kafamda özür dilerim. Şu an Zorin OS kurup WoeUSB kuracağım.
- Makaleler
- 14
Ben arkadaşın tar'dan app açamadığını düşünüyorum. Ve terminal komutlarından da korkuyor olabileceği durumu var. Ben şu an kendisine gerekli araçların yüklü olduğu Ubuntu 18.04 tabanlı ISO hazırlıyorumOlayı tam kavrayamadım. Yoldayım birazdan konuyu baştan sona okuyup cevap vereceğim. Emin olamadığından düzenledim.
Pabola
Uzman
Eğer Ubuntu tabanlı bir dağıtım kullanıyorsan (örneğin. Linux Mint, Zorin OS, Pop!_OS) bunları yazıp kur.
Bash:sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin parted dosfstools ntfs-3g sudo pip3 install WoeUSB-ng
Zorin kurup dediğiniz kodu yazacağım hocam. Bu şekilde kuruluyor değil mi?
Woe usb iso üzerinde gelse bile zaten ./ ile çalıştırmayacak mı .sh uzantılı dosyayı?Ben arkadaşın tar'dan app açamadığını düşünüyorum. Ve terminal komutlarından da korkuyor olabileceği durumu var. Ben şu an kendisine gerekli araçların yüklü olduğu Ubuntu 18.04 tabanlı ISO hazırlıyorum
- Makaleler
- 14
Evet ama yapamıyor da olabilir bunu. Ki direk sh'ı da açamayabilir daha chmod +x 'de var :')Woe usb iso üzerinde gelse bile zaten ./ ile çalıştırmayacak mı .sh uzantılı dosyayı?
Yapalım bir tane Live CD olsun bitsin herkes yararlansın.
Canlı durum:
- Live USB için chroot atılıyor...
AdemDmr
Uzman
Terminali açtıktan sonra;Kurayım da nasıl halledeceğiz hocam? Gerçekten sıkıldım iki gündür disk silip tekrar işletim sistemi kurmak zorunda kalıyorum.
Zorin OS
Ubuntu tabanlı
sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin parted dosfstools ntfs-3gsudo pip3 install WoeUSB-ngArdından uygulamalarınızdan WoeUSB uygulamasını başlatıp Aynen Rufus mantığı ile USB'ye ISO Dosyasını yazdırın, USB Diske yazdırılan Windows'u GRUB üzerinden boot ediyor ve şimdiye kadar Rufus kadar az sorun yaşadım.
@Stereo.Luigi99 Benden önce davranmış bile
- Makaleler
- 14
Yazdığın paketleri live isoya dahil ediyorum şimdiZorin kurup dediğiniz kodu yazacağım hocam. Bu şekilde kuruluyor değil mi?
- Anydesk ISO'ya gömüldü.
- WoeUSB için gereken paketler gömüldü.
- python-pip gömüldü
- WoeUSB : WoeUSB-ng-0.2.12 installed. Boot edip live usbyi deniyorum.
Generated a.iso is 1.84 GB
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş şu an freedos galiba.Terminali açtıktan sonra;
sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin parted dosfstools ntfs-3g
sudo pip3 install WoeUSB-ng
Ardından uygulamalarınızdan WoeUSB uygulamasını başlatıp Aynen Rufus mantığı ile USB'ye ISO Dosyasını yazdırın, USB Diske yazdırılan Windows'u GRUB üzerinden boot ediyor ve şimdiye kadar Rufus kadar az sorun yaşadım.
@Stereo.Luigi99 Benden önce davranmış bile![]()
- Makaleler
- 14
Tamamdır 
Internet -> Anydesk çalışıyor
Accessories -> WoeUSB-ng çalışıyor
ISO'yu upload ediyorum
Internet -> Anydesk çalışıyor
Accessories -> WoeUSB-ng çalışıyor
ISO'yu upload ediyorum
AdemDmr
Uzman
Zorin nereden çıktı ki o zaman?