Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
Rufus ile ISO yazmam gerekiyor ve laptop Linux olduğu için yapamıyorum. Laptop üzerinden sanal bir Windows vs. kurmak mümkün mü? Nasıl Rufus kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.

Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:

1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)

2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.

3. WoeUSB ile kurduk.

Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.

İyi forumlar.

Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
@Pabola benim verdiğim ISO dosyasını boot et. Yani telefonuna yazdır ve onu kuracakmışsın gibi başlatıp masaüstü gelmesini bekle. Masaüstü gelince de AnyDesk aç ve ID numarasını paylaş. Gelen isteklerden sadece 1187683944 ID numaralı hasanmerkit kullanıcısını onayla.

Lütfen ama lütfen oyalanma ve sadece dediklerimi yap. Şu işi çözelim.

Hocam ben şu an PC'ye kuruyorum. Lvm seçeneğini seçmeli miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20240911_230144.webp
    IMG_20240911_230144.webp
    707,2 KB · Görüntüleme: 71
Hocam ben şu an PC'ye kuruyorum. Lvm seçeneğini seçmeli miyim?
Hayır ya kurma niye kuruyorsun? Şu an açık olan sistemden devam edeceğiz. CTRL + Shift + T yap, pkill ubiquity yaz.
Masaüstünün gelmesini bekle. Ya da yapamıyorsan kur sistemi LVM'yi seçme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır ya kurma niye kuruyorsun? Şu an açık olan sistemden devam edeceğiz. CTRL + Shift + t yap, pkill ubiquity yaz.
Masaüstünün gelmesini bekle. Ya da yapamıyorsan kur sistemi Lvm'yi seçme.

Zorin kurulu ama kafayı yedi bu yüzden bunu kuruyorum özür dilerim. Kursam dediklerini yapamaz mıyız?

Zorin kurulu ama kafayı yedi bu yüzden bunu kuruyorum özür dilerim. Kursam dediklerini yapamaz mıyız?
Beyaz ekran veriyor kilit ekranında.

Beyaz ekran veriyor kilit ekranında.
Kurarsan kurulum başarısız olabilir, hem ilk açıldığında aşağıda başlat menüsü falan çıkmadı mı? Dur bir dakika ISO'yu sanal bilgisayarımda boot edip seçmen gerekenleri göstereyim.

Kurarsan kurulum başarısız olabilir, hem ilk açıldığında aşağıda başlat menüsü falan çıkmadı mı? Dur bir dakika ISO'yu sanal bilgisayarımda boot edip seçmen gerekenleri göstereyim.

Hayır dil çıktı bir de sanal oluştur veya kur çıktı.

Kurmadan işletim sistemini kullanabiliyorsun aslında niye kuruyorsun ki?

Deneme olanını mı kurayım bilgim yok ki.