Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
Rufus ile ISO yazmam gerekiyor ve laptop Linux olduğu için yapamıyorum. Laptop üzerinden sanal bir Windows vs. kurmak mümkün mü? Nasıl Rufus kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.

Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:

1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)

2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.

3. WoeUSB ile kurduk.

Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.

İyi forumlar.

Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Şu an yazdırıyor bakalım. Yazdırdıktan sonra diskin formatına bakacağım doğru mu diye, ilk defa WoeUSB kullanıyorum.

1726089493176.webp

Hayırlı olsun. Windows USB boot edebildik.

Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.

Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:

1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)

2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.

3. WoeUSB ile kurduk.

Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.

İyi forumlar.

Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.

Çözüm
USB'deki boş alanları kullanamıyormuşuz :)

Dedigi bazi seylerde haklilik payi var ama bu Rufus’u ocu gostermek icin sebep değil. Dediğim gibi Ventoy dışında coklu ISO onyuklemesi yapan bir yazilim yok alternatif. Rufus’la mukayese edilecek yazilimlar Etcher, wintousb, unetbootin gibi yazilimlar. Ventoy bu ise cok farkli yanasiyor.