Çok da kasma ya. Bir şey olmaz tüm ülkenin, insanların durumu ortada.
Detaylar
Kim cevapladı?Fahare
Becerikli
- Makaleler
- 1
Bunun sebebi bize saçma sapan hayal satılması. Hayatın sonu falan değil, meslek edinmek daha iyi şu an. Herkes beyaz yaka hedefliyor, bu sayı arttıkça maaşlar düşüyor, işler zorlaşıyor.
Mavi yakada güzel iş yaparsan güzel para alma ihtimalin var. Yoksa iki türlü de sürünüyorsun. Tıp harici şu an iş yok, güzel üniversitenin güzel bölümünden mezun kuzenim bile iş arıyor 1 yıldır.
Mavi yakada güzel iş yaparsan güzel para alma ihtimalin var. Yoksa iki türlü de sürünüyorsun. Tıp harici şu an iş yok, güzel üniversitenin güzel bölümünden mezun kuzenim bile iş arıyor 1 yıldır.
Bunun sebebi bize saçma sapan hayal satıldı. Hayatın sonu falan değil, meslek edinmek daha iyi şu an. Herkes beyaz yaka hedefliyor bu sayı artıkça maaşlar düşüyor işler zorlaşıyor. Mavi yakada güzel iş yaparsan güzel para alma ihtimalin var. Yoksa iki türlüde sürünüyorsun. Tıp harici şu an iş yok güzel üniversitenin güzel bölümünden mezun kuzenim bile iş arıyor 1 yılyıldır.
@Falconpolat, ikinizde haklı olarak kasmayın dediniz.
Kötü bir puanla 2 senelik bölüm okuyup KKPSS Ön Lisans mi deneyelim?
Aklıma mantıklı olan bu geldi.
Ya da 3.cu mezuna kalmak.
Takmayın diyorsunuz ama ailemin benden beklentileri ve benim çektiğim vicdan azabı şu an anlatılmaz yaşanır o kadar fazla.
60-70 yaşında göçüp gideceğimiz bir çöp hayat için bu kadar kasmakta ne diyeyim şimdi? Çok üst düzey hayallerin yoksa, aileden varlıklı değilsen en fazla bir patronun maaşlı kölesi olacaksın yani o kadar kasma derim.
Aileden varlıklı olmadığım için düzgün bir şeyler denemeye çalışıyorum.
- Makaleler
- 1
Bunu yazdığım için beğenmedim yağmuruna tutulmuştum, ama çok doğru. Mühendis oluyor asgari maaş teklif ediliyor. Hukuk okuyor atanmıyor. Öğretmenlik, psikoloji zaten çok düşük. Diş hekimleri bile mağdur. Böyle bir ortamda bütün hayatını okuduğun üniversite bölümüne bağlamak doğru. Yine okunmalı, ben de okuyacağım ama başka bir çıkar yolunda olmalı.Bunun sebebi bize saçma sapan hayal satılması. Hayatın sonu falan değil, meslek edinmek daha iyi şu an. Herkes beyaz yaka hedefliyor, bu sayı arttıkça maaşlar düşüyor, işler zorlaşıyor.
Örnek verebilir misiniz?Çalışılmak istenen alan ve yurt dışı isteyip istemediğine bağlı. Benim için hayatın sonuna yakındı ama şu an farklı bir çıkış yolu bulduğumu düşündüğüm için ona kafa yoruyorum.
Ne okudunuz, çıkış yolunuzu merak ettim.
SF26
Üstün
Astronomi okuyorum açıkta kalmak istemediğim için, SAT ile Bologna Genomics veya IMAT ile Padua tıp planlarım var. Buradaki okulumun kaydını oradaki kaydım kesinleştiğinde sildirip eğitim hayatıma orada devam etmeyi düşünüyorum. En önemli sorun bütçe ve onunla alakalı problemleri çözersem muhtemelen 2 veya 3 sene içerisinde İtalya'ya kapak atabilirim.Örnek verebilir misiniz?
Ne okudunuz, çıkış yolunuzu merak ettim.
Bu hatayı yapma dostum, OBP kırılıyor sanırsam. Çok daha riskli iş. Ayrıca hiçbir şey için sonu değil, konu çok basit. Eğer istiyorsan oku, istemiyorsan okuma. İlgin varsa okur meslek seçersin, ilgin yoksa el ile yapabileceğin mesleki işlere yönelir kendini yetiştirirsin. Hayat uzun. Her şeyi bu kadar kafaya takmayın. Ailen üç beş ay laf yapacak diye çekindiğin şeylerin altına girme. Günün sonunda zaman bu, geçer ve bir bakmışsın bitmiş.Aklıma bir şey de gelmiyor artık. Üniversiteye gidip orada tekrar YKS'ye hazırlanmaya çalışmanın da saçma olduğunu düşünmeye başladım. Bilmiyorum, kafam karışık.
Bu hatayı yapma dostum, OBP kırılıyor sanırsam. Çok daha riskli iş. Ayrıca hiçbir şey için sonu değil, konu çok basit. Eğer istiyorsan oku, istemiyorsan okuma. İlgin varsa okur meslek seçersin, ilgin yoksa el ile yapabileceğin mesleki işlere yönelir kendini yetiştirirsin. Hayat uzun. Her şeyi bu kadar kafaya takmayın. Ailen üç beş ay laf yapacak diye çekindiğin şeylerin altına girme. Günün sonunda zaman bu, geçer ve bir bakmışsın bitmiş.
Hocam, 3-5 ay laf olsa okey. Sonlara doğru köstek değil, destek olsalar ah ne güzel.
Sınava 4. kez girmek istemek biraz da artık abartmak olur diye düşünüyorum.
Sabahtan beri çalışmaya, eksik kapamaya çalışıyorum; yok, beynim almıyor.
Farkındayım, 3 senedir de oturup düzgün çalışmadım ama yumurta kapıya hiç gelmemişti. Bu sefer geldiği için ah vah demek yerine bir yola girmem gerek.
Hocam kafanız almıyorsa, bir süre takılın. Şubat gibi çalışmaya başlayın mesela, uzun bir süre tatil verin. Kafa resetlensin, 4 ay da bitirmek için uzun bir süre, tecrübelisiniz konuları biliyorsunuz bir de zaten. Bu arada çok mu yüksek bölümler istiyorsunuz, hedefinizi düşürün en kötü. İlk 10 üniversite haricinde kalanı arasında çok deli gibi farklar yok zaten 300k sıralama yapmadıysan.Hocam, 3-5 ay laf olsa okey. Sonlara doğru köstek değil, destek olsalar ah ne güzel.
Sınava 4. kez girmek istemek biraz da artık abartmak olur diye düşünüyorum.
Sabahtan beri çalışmaya, eksik kapamaya çalışıyorum; yok, beynim almıyor.
Farkındayım, 3 senedir de oturup düzgün çalışmadım ama yumurta kapıya hiç gelmemişti. Bu sefer geldiği için ah vah demek yerine bir yola girmem gerek.