Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
Rufus ile ISO yazmam gerekiyor ve laptop Linux olduğu için yapamıyorum. Laptop üzerinden sanal bir Windows vs. kurmak mümkün mü? Nasıl Rufus kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.

Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:

1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)

2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.

3. WoeUSB ile kurduk.

Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.

İyi forumlar.

Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Dostum belli ki sen yapamadın veya sistemin Ventoy ile uyumsuz. Mesela eski laptopumda Ventoy çalışmıyor ancak şu anki bilgisayarımda Ventoy sorunsuz.

Yav arkadaş bir şey olmuyorsa olmuyordur neden sonuna kadar sanki annenizi babanızı savunur gibi bir şeyleri savunuyorsunuz. Ne hikmetse Linux dağıtıcıları arasında geçiş yaparken becerip sistemim Vento'yla uyumluyken Windows'a geçmeye çalıştığımda beceremeyip sistemim Vento'yla uyumlu olmuyor 😀. Olmadı işte hata verdi daha neyi kanıtlamayı çalışıyorsunuz? Her zaman her şey mükemmel mi çalışmalı?

Yav arkadaş bir şey olmuyorsa olmuyordur neden sonuna kadar sanki annenizi babanızı savunur gibi bir şeyleri savunuyorsunuz. Ne hikmetse Linux dağıtıcıları arasında geçiş yaparken becerip sistemim Vento'yla uyumluyken Windows'a geçmeye çalıştığımda beceremeyip sistemim Vento'yla uyumlu olmuyor 😀. Olmadı işte hata verdi daha neyi kanıtlamayı çalışıyorsunuz? Her zaman her şey mükemmel mi çalışmalı?
Olmuyorsa olmuyor? Uğraşıldı mı, hayır.

Evet uğraşıldı? Ventoydan para mı alıyorsun hocam? Olayı bilmeden boş boş konuşuyorsunuz? O gündür ventoy ile yüz defa kurmaya çalıştım her kodu denedim olmadı gelmiş daha uğraşmadın diyorsun.
Biraz ugrastiktan sonra yapilamayacak bir sey degil hatta baya kolay bir is. Neden Ventoy'da usteledigini bilmiyorum tabi. Gecerli bir sebebin var miydi yoksa diger alternatifler aklina mi gelmedi merak ediyorum.

Şu konu.

Biraz ugrastiktan sonra yapilamayacak bir şey degil hatta bayağı kolay bir is. Neden Ventoy'da usteledigini bilmiyorum tabii. Gecerli bir sebebin var miydi yoksa diger alternatifler aklina mi gelmedi merak ediyorum.

Linux işletim sistemindeydim. Rufus kullanamazdım. Başka bir şey kullandım olmadı ve herkes ısrarla Ventoy kullanmamı söyledi 3-5 gün Vento'yla geçmeye çalıştım ama bir sürü hata aldım.

Helal olsun delikanlıya;
Bu kadar üstadı seferber edebilmek büyük başarı.
Ben konu açsam muhtemelen tek cavap yazılmadan kaybolur gider.

Helal olsun delikanlıya;
Bu kadar üstadı seferber edebilmek büyük başarı.
Ben konu açsam muhtemelen tek cavap yazılmadan kaybolur gider.

Konuya bağlı bir şey hocam. İnsanların ilgili olduğu konuysa yardımcı olurlar. Bir sürü konu açıyorum ve çoğu cevapsız kalıyor. İşletim sistemi mevzusu çoğu kişinin ilgi alanı olduğu için insanlarda merak ediyor.

Evet uğraşıldı? Ventoydan para mı alıyorsun hocam? Olayı bilmeden boş boş konuşuyorsunuz? O gündür ventoy ile yüz defa kurmaya çalıştım her kodu denedim olmadı gelmiş daha uğraşmadın diyorsun.
Para alıyorum aynen kanka. :) Ventoy ile senin sistemin uyumlu olmayabilir mesela benim sistemimde sorunsuz.

Para alıyorum aynen kanka. :) Ventoy ile senin sistemin uyumlu olmayabilir mesela benim sistemimde sorunsuz.

Önce uğraşmamışsın deyip şimdi de sistemin uyumlu değil diyorsun. Ne yaşıyorsun hocam sen? Biz ne anlatıyoruz kaç mesajdır? Yorum yapmak için yorum yapmasan iyi olacak sanki.