- Makaleler
- 5
AMD GPU'lar en azından Linux'ta iyi diyorlardı fakat orada da sorunlu sanırsam. NVIDIA ile Linux'ta hiçbir problem yaşamadım.@Recep Baltaş Yaşadığın ekran sorunlarının AMD ile alakalı olduğunu düşünüyorum. AMD sürücüsünde uykuya dalma, uykudan uyanma ve hazırda bekletme ile ilgili ciddi sorunlar var. Birçok cihazda benzer veya farklı sebeplerle çıkabiliyor, yıllardır da çözülebilmiş bir sorun değil.
Bununla beraber bazı AMD GPU'ların reset mekanizması da sorunlu, en azından Linux üzerinde. Çalıştırdığınız ollama, ROCm(AMD'nin CUDA'sı) kullanarak hızlandırma sağlıyor. Şayet VRAM'ın aşılması veya programın düzgün çalışmaması nedeniyle ekran kartı çökebiliyor(ki ollama gibi projelerde bazen yaşanabilir) ve resetleme mekanizması da her kartta çalışmadığı görüntü gelmeyebiliyor.
Hem donanımsal(Bazı üreticilerin bazı kartlarındaki karmaşık resetleme mekanizmalarının sorun çıkarması) hem de yazılımsal sebeplerden(AMD sürücüsünün reset mekanizmasının tam anlamıyla düzgün çalışmaması) dolayı ekran tekrar gelmiyor olabilir.
Hangi masaüstü ortamını kullanıyorsunuz? Merak ettim. Windows 95 teması da çok güzel olmuş bu aradaAMD GPU'lar en azından Linux'ta iyi diyorlardı fakat orada da sorunlu sanırsam. NVIDIA ile Linux'ta hiçbir problem yaşamadım.
Eki Görüntüle 265178
"Linux sadece patates bilgisayar içindir" söylemi artık çok eski kaldı. Kendinizi yenileyin hocam. Ben Ubuntu 26 kullanıyorum ve sistem gayet akıcı çalışıyor. Windows 11'in gereksiz kaynak tüketimi, arka plan süreçleri ve cihazı daha fazla yorma konusundaki tercihleri bana uygun değil. Linux sayesinde sistemimin ne yaptığını daha iyi kontrol ediyorum. Patates değiliz, sadece seçtiğimiz işletim sistemi farklı.Linux'un son kullanıcı açısından tek bir amacı vardır; çok çok eski patates bilgisayarları hayata döndürerek günlük işlerde kullanmak.
XFCE kullanıyorum, daha önce de XP/7/Vista/Longhorn 1:1 taklit etmiştim, çok uyuyor Linux'a.Hangi masaüstü ortamını kullanıyorsunuz? Merak ettim. Windows 95 teması da çok güzel olmuş bu arada![]()
Donanımım patates değil ama burada edindiğim rahatlığı Windows'da yakalayamıyorum. Benim açımdan tek eksisi LoL ve gamepass olmaması, onun dışında kat ve kat daha iyi bir deneyim sunuyor Linux dağıtımları bana. Lütfen şu bakıış açısını değiştirin ve kullandığınız bilgisayarı kurcalamayı kötü ve vakit kaybı gibi görmeyin.Linux'un son kullanıcı açısından tek bir amacı vardır; çok çok eski patates bilgisayarları hayata döndürerek günlük işlerde kullanmak.