Linux'a geçilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 26919
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 940
  • Etiketler Etiketler
    linux

26919

Becerikli
Öncelikle herkese merhaba. Yıllarca Windows kullandım ve halen kullanıyorum ama Linux beni hafiften meraklandırmaya başladı. Dual boot yapıp kuracağım ama hiçbir şekilde nasıl kullanıldığını ve ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Birisi bu konu da bana yardımcı olursa memnuniyet duyarım.

Dual boot yapmadan once VirtualBox ya da Vmware icinden sanal makine olarak kullan. Ogrenmek icin cok daha kolay olur.

Dual boot yapacaksin zaten, buyuk bir kayip yasamazsin, sadece diskleri bolumlendirmeyi dikkatli yapman lazim. Eger bilmiyorsan, bunu hazir yapan dagitimlar var. Linux Mint, Ubuntu, PopOS gibi. Linux Mint oneririm.

Dual boot yapmadan once VirtualBox ya da Vmware icinden sanal makine olarak kullan. Ogrenmek icin cok daha kolay olur.
Bakacağım hocam hepsine.

Dual boot yapacaksin zaten, buyuk bir kayip yasamazsin, sadece diskleri bolumlendirmeyi dikkatli yapman lazim. Eger bilmiyorsan, bunu hazir yapan dagitimlar var. Linux Mint, Ubuntu, PopOS gibi. Linux Mint oneririm.
Şu an Yusuf İpeğin videolarına bakıyorum hocam ona göre halledeceğim. Peki siz hangisini önerirsiniz başlangıç için?

@Kaays Yusuf İpek yeni gelenler Zorin OS kurulmasını öneriyor. Onu kuruyorum şimdi.

Son düzenleme:
Gelelim 'skill issue' demeye... O zaman araştıracaksın, dostum!
Linux nedir?
Linux dağıtımları nelerdir?
Paket yöneticisi nedir?
Masaüstü ortamı nedir?
Linux komutları nedir?
Linux'un dosya sistemi nasıldır?
Bunları ve başka şeyleri araştıracaksın.

Araştıracağım.

Teşekkür ederim hocam bilgi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…