Açıkçası yerinde olsam, böyle zengin içeriği olan bir platformu keşfetmeyi isterdim, en azından denerdim. Bakarsın belki tam sana göredir. Bir dene gör, tadına bak. Eğer Windows kurmaya elin yatkınsa beğenmezsen geri dönersin, hem temiz kurulum yapmış olursun ve kafanda artık Linux denesem mi denemesem mi sorusu kalmaz.
Ben, atıyorum 3 ay Linux kullanıyorum sonra Windows'a geçiyorum (imaj yedeklerim olduğu için 10 dakika sürmüyor) ve Windows gerektiren işlemlerimi yapıyorum, sonra tekrar Linux. Kurulum zaten 5 dakika. İmaj olabilirim ama gerek duymuyorum çünkü tek tek ayarlamak hoşuma gidiyor.
Yalnız bu süreçte dikkat etmen gereken, ben Windows yükleme USB'sini hazır bulunduruyorum ve eğer bilgisayar bileşenleri (varsa kablosuz internet adaptörü ya da Bluetooth adaptörü vb.) Görece yeniyse güncel kerneli olan bir dağıtım seçiyorum. Şansıma, zamanında aldığım ekran kartı AMD. Bu yüzden ekran kartı sürücü sorunu yaşamadım.
Ve en önemlisi takıldığım, komut gerektiren durumlarda ChatGPT'yi kullanıyorum. Ayarlar olarak Windows gibi iç içe girmiş şekilde değil Linux, daha basit ve sade, en azından benim kullandığım dağıtım öyle.