vladimirputin

Becerikli
10 yıla aşkın Windows kullanıcısıyım. Linux hakkında hiçbir fikrim yok ve hayatım boyunca hiç kullanmadım. Nasıl yükleyeceğimi ve kuracağımı bir şekilde öğrenirim. O konuda sıkıntı yok.

Sizlerden öncelikle dağıtımlar hakkında bilgi ve Linux hakkında herhangi bir bilgi istiyorum. Herhangi bir tavsiye verirseniz mutlu olurum. İyi Sosyaller.

Sistem:
RAM: 8 GB
Ekran kartı: RX 570 8 GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 6 çekirdek

Başlangıç için Debian deneyebilirsiniz. Kurmak çok basit zaten. Kendiniz yapabilirsiniz. Sürücüler otomatik yüklenir. Tarayıcı olarak Firefox ile geliyor çoğu Linux dağıtımı.

İsteğe bağlı olarak Ubuntu'da deneyebilirsiniz. Fakat bende çok fazla çökme ve hata oluyordu. Sizde olur mu bilmem.

Ne için geçiş yapacaksın? Merak ettiğin için öylesine mi kuracaksın yoksa iş için mi? Oyun oynayacak mısın? Mint veya Zorin kur bir süre alış sonra farklı dağıtımlar denersin.

Ne için geçiş yapacaksın? Merak ettiğin için öylesine mi kuracaksın yoksa iş için mi? Oyun oynayacak mısın? Mint veya Zorin kur bir süre alış sonra farklı dağıtımlar denersin.
Oyun olarak Counter Strike, Minecraft, Steam ve Epic Games Oyunları benim için yeterli olur. Bir taraftan değişiklik istiyorum. Bir taraftan iş için geçmeyi düşünüyorum.

Bir taraftan iş için geçmeyi düşünüyorum.
İş için kullandığın uygulamaların hepsi olmayabilir, alternatiflere yönelmen gerekebilir. Bunun için alternativeto sitesinden alternatiflere bakabilirsiniz. Minecraft, Java programlama diliyle yazıldığı için çoklu platform desteği var ve kurulumu çok kolay. PrismLauncher, PolyMC gibi araçlarla kurabilirsiniz. Counter-Strike ise Linux destekliyor diye biliyorum. Şu anlık bu oyunlar Linux'ta çalışıyor ama çok oyunculu başka oynadığın oyunlar varsa, bunları araştırman lazım; hile koruma yazılımları Linux'u destekliyor mu diye.

Hukuki olarak mı yoksa akıl sağlığı olarak mı?