Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mltcsvr

Uzman
CachyOS bore-lto ile Cosmic masaüstü ortamını kullanıyorum. Laptopun kendi Bluetooth'u sorunlu olduğu için Mercusys MA530 adaptörünü kullanıyorum. Windows 11'de çalışan adaptörü bir türlü çalışabilir hale getiremedim. Ayarlar kısmında da yapabileceğim hiçbir şey yok ne yapmam gerek.

1778434978210.webp

Çözüm
Herhangi bir cihaz görünmüyor. Ayrıca telefonda da bilgisayarı göremiyorum. Adlandırılmamış aygıtları gizle de seçili değil.

Eki Görüntüle 248120Eki Görüntüle 248121
sudo dmesg | grep -i bluetooth komutunu verip missing driver vs. hatalar veriyor mu bir bakın, ardından
sudo pacman -Syu linux-firmware komutuyla driverları gözden geçirin.
sudo systemctl restart bluetooth komutunu verip tekrar deneyin.
CachyOS bore-lto ile Cosmic masaüstü ortamını kullanıyorum. Laptopun kendi Bluetooth'u sorunlu olduğu için Mercusys MA530 adaptörünü kullanıyorum. Windows 11'de çalışan adaptörü bir türlü çalışabilir hale getiremedim. Ayarlar kısmında da yapabileceğim hiçbir şey yok ne yapmam gerek.

Eki Görüntüle 248109
sudo pacman -S blueman
Kurmayı deneyin. Ardından Bluetooth manager'a girip cachyos-x???#2 koduyla adaptörü göreceksiniz. Ben böyle çözdüm.

Herhangi bir cihaz görünmüyor. Ayrıca telefonda da bilgisayarı göremiyorum. Adlandırılmamış aygıtları gizle de seçili değil.

Eki Görüntüle 248120Eki Görüntüle 248121
sudo dmesg | grep -i bluetooth komutunu verip missing driver vs. hatalar veriyor mu bir bakın, ardından
sudo pacman -Syu linux-firmware komutuyla driverları gözden geçirin.
sudo systemctl restart bluetooth komutunu verip tekrar deneyin.

Çözüm
Sudo dmesg | grep -i Bluetooth komutunu verip missing driver vs. hatalar veriyor mu bir bakın, ardından
Sudo pacman -Syu Linux-Firmware komutuyla driverları gözden geçirin.
Sudo systemctl restart Bluetooth komutunu verip tekrar deneyin.

Sağ olasın hocam. Artık laptop telefonu görüyor, telefon laptopu görüyor.