Linux'ta şarj sorunu yazılımsal mı?

lawliet

Çalışkan
Zorin OS 17.3 kullanıyorum ve şarjımda bir sorun yaşıyorum. Nasıl çözeceğimi sormak için geldim. Öncelikle şarjımı bilgisayara takıyorum, şarj ışığı yanıyor ama sistemde şarj olmuyor olarak gösteriyor. Ama şarjım şarjdayken 95'ten hiç azalmıyor. Acaba yazılımsal mı, tekniksel mi diye sormaya geldim. Yazılımsalsa nasıl çözüldüğünü söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geliştirici ekibi çok küçükmüş bu dağıtımın. Bence bunu kullanma, özellikle Linux'ta yeniysen. Daha popüler olan ve arkasında sağlam ekiplerin olduğu dağıtımlara yönel; örneğin Linux Mint.

Geliştirici ekibi çok küçükmüş bu dağıtımın. Bence bunu kullanma, özellikle Linux'ta yeniysen. Daha popüler olan ve arkasında sağlam ekiplerin olduğu dağıtımlara yönel; örneğin Linux Mint.

3 aya yakındır laptopumda kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim bence gayet iyi bir OS yeni başlayanlar için. Linux Mint'in eskimiş arayüzüne katlanıcağıma gider zorin yüklerim açıkçası.

3 aya yakındır laptopumda kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim bence gayet iyi bir OS yeni başlayanlar için. Linux Mint'in eskimiş arayüzüne katlanıcağıma gider zorin yüklerim açıkçası.
Eskimiş arayüz konusunda katılıyorum. Yine de fena değil ama. Ayrıca animasyonları falan çok iyi bence Linux Mint'in. Eskimiş arayüzden şikayetçiyseniz, Fedora daha mantıklı olabilir o zaman; geliştirici ekibi daha büyük çünkü.

Aşağıdaki komutu girip şarj seviyenizin değişip değişmediğini kontrol edin:

sudo busctl call --system org.freedesktop.UPower /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0 org.freedesktop.UPower.Device Refresh

Eğer bir değişiklik göremezseniz, asus_ec_sensors modülünü blacklistlemeyi deneyin, ardından yeniden başlatın:

sudo echo "blacklist asus_ec_sensors" > /etc/modprobe.d/asus_ec_sensors.conf

Ayrıca inxi paketi kurulu değil ise kurup, inxi -Bx komutunun ve dmesg --level=emerg,alert,crit,err
komutunun çıktısını paylaşın.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt