Bazı kullanıcılara harici diski /home yaparak kullanıcı verilerini her daim işletim sisteminden bağımsız hale getirirler. Böylesi daha güzel zaten.

Bazı kullanıcılara harici diski /home yaparak kullanıcı verilerini her daim işletim sisteminden bağımsız hale getirirler. Böylesi daha güzel zaten.
Bence saçma. Ne zaman neye ihtiyacın olacağını bilemezsin. Android'deki eskiden olan uygulama ve dosya ayrımından nefret etmişimdir, aynısı gibi geliyor. Yerin var ama uygulama kuramıyorsun. Diski yeniden boyutlandırmak konumuna göre ciddi sorun olabilir de.

Son düzenleme:
Bence saçma. Ne zaman neye ihtiyacın olacağını bilemezsin. Android'deki eskiden olan uygulama ve dosya ayrımından nefret etmişimdir, aynısı gibi geliyor. Yerin var ama uygulama kuramıyorsun. Diski yeniden boyutlandırmak konumuna göre ciddi sorun olabilir de.
Tek bir diski bölümlendirmekten mi bahsediyorsun?

Evet. Diski ayırdığınızda yeniden konumlandırıp boyutlandırılması zor oluyor. Eskiden parçalanmış /usr ve /home gibi dizinler daha yaygındı da günümüzde boş bence.
Yok ben ayrı diski dedim. Mesela elinde 1 TB HDD var. Onu home yapıyorsun, diğer SSD'nin işletim sistemi kuruyorsun. Dosyaların işletim sisteminden bağımsız oluyor.

Bu ayrı bir disk olmasa da ve disk bölünmese de bir şekilde home bölümü yedeklense güzel olur diye düşünüyorum.
Birçok yöntem mevcut yedeklemek için, düzenli yedekleme zaten lazım. Ben sadece belli dizinlerin parçalanmasından hoşnut değilim. Sonrasında geri düzenlemek ve boyutlandırmak zor olabilir. /efi bölümünüzü ayırmanız lazım tek, GRUB haricindeki diğer hiçbir bootloader, btrfs/ext4 veya ntfs gibi modern dosya sistemlerini okuyamıyor, mecbur ayrı FAT32 açmak lazım.

Sacma komik bir yorum olmus bence.