- Makaleler
- 1
Bence once kur sonra sorarsin cunku yakin bir zamanda kuracak gibi durmuyorsun.
Bence once kur sonra sorarsin cunku yakin bir zamanda kuracak gibi durmuyorsun.
Bence saçma. Ne zaman neye ihtiyacın olacağını bilemezsin. Android'deki eskiden olan uygulama ve dosya ayrımından nefret etmişimdir, aynısı gibi geliyor. Yerin var ama uygulama kuramıyorsun. Diski yeniden boyutlandırmak konumuna göre ciddi sorun olabilir de.Bazı kullanıcılara harici diski /home yaparak kullanıcı verilerini her daim işletim sisteminden bağımsız hale getirirler. Böylesi daha güzel zaten.
Tek bir diski bölümlendirmekten mi bahsediyorsun?Bence saçma. Ne zaman neye ihtiyacın olacağını bilemezsin. Android'deki eskiden olan uygulama ve dosya ayrımından nefret etmişimdir, aynısı gibi geliyor. Yerin var ama uygulama kuramıyorsun. Diski yeniden boyutlandırmak konumuna göre ciddi sorun olabilir de.
Evet. Diski ayırdığınızda yeniden konumlandırıp boyutlandırılması zor oluyor. Eskiden parçalanmış /usr ve /home gibi dizinler daha yaygındı da günümüzde boş bence.
Yok ben ayrı diski dedim. Mesela elinde 1 TB HDD var. Onu home yapıyorsun, diğer SSD'nin işletim sistemi kuruyorsun. Dosyaların işletim sisteminden bağımsız oluyor.Evet. Diski ayırdığınızda yeniden konumlandırıp boyutlandırılması zor oluyor. Eskiden parçalanmış /usr ve /home gibi dizinler daha yaygındı da günümüzde boş bence.
Ben hala birleşik bir dosya sistemi tercih ederdim.Yok ben ayrı diski dedim. Mesela elinde 1 TB HDD var. Onu home yapıyorsun, diğer SSD'nin işletim sistemi kuruyorsun. Dosyaların işletim sisteminden bağımsız oluyor.
Bu ayrı bir disk olmasa da ve disk bölünmese de bir şekilde home bölümü yedeklense güzel olur diye düşünüyorum.Ben hala birleşik bir dosya sistemi tercih ederdim.
Birçok yöntem mevcut yedeklemek için, düzenli yedekleme zaten lazım. Ben sadece belli dizinlerin parçalanmasından hoşnut değilim. Sonrasında geri düzenlemek ve boyutlandırmak zor olabilir. /efi bölümünüzü ayırmanız lazım tek, GRUB haricindeki diğer hiçbir bootloader, btrfs/ext4 veya ntfs gibi modern dosya sistemlerini okuyamıyor, mecbur ayrı FAT32 açmak lazım.Bu ayrı bir disk olmasa da ve disk bölünmese de bir şekilde home bölümü yedeklense güzel olur diye düşünüyorum.
Sacma komik bir yorum olmus bence.Bence saçma. Ne zaman neye ihtiyacın olacağını bilemezsin. Android'deki eskiden olan uygulama ve dosya ayrımından nefret etmişimdir, aynısı gibi geliyor. Yerin var ama uygulama kuramıyorsun. Diski yeniden boyutlandırmak konumuna göre ciddi sorun olabilir de.