Bana mı sordunuz?Kullanım olayını özet geçebilir ve kullanıcı deneyiminizi de biraz yazabilir misiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Evet ekleyebiliyorsun. Heroic Launcher asıl olayı Epic Games tabi, Windows'da bile Epic Games yerine bunu kullanmanı tavsiye edebilirim.bu arayüze Steam ve Epic'ten de ekleyebiliyorumdur. Eski oyunlar nasıl çalışıyor? FallOut 1 FarCry 3 gibi
Emir veriyor bir de, ayrı konu açsana kanka buraya niye yazıp duruyorsun. Kişisel düşüncemi belirtirsem geçmek için net bir sebebin yoksa Windows'da kalman daha iyi olur, şu an özeniyorsun ama geçtikten birkaç gün sonra geri Windows'a döneceksin zaten.Kullanım olayını özet geçebilir ve kullanıcı deneyiminizi de biraz yazabilir misiniz?
Vulkan kullananların deneyimini merak etmiştim dalgınlığıma gelmiş Vulkan yazmamışım.
Emir veriyor bir de, ayrı konu açsana kanka buraya niye yazıp duruyorsun. Kişisel düşüncemi belirtirsem geçmek için net bir sebebin yoksa Windows'ta kalman daha iyi olur, şu an özeniyorsun ama geçtikten birkaç gün sonra geri Windows'a döneceksin zaten.
Yazdığım soru eklerine bakınca öyle bir kabalık göremedim.
- Makaleler
- 1
Linux'te DirectX olmadığı için oyun neyle çalışırsa çalışsın eninde sonunda muhtemelen size Vulkan'la geliyor, o yoksa da OpenGL'e.Vulkan kullananların deneyimini merak etmiştim dalgınlığıma gelmiş Vulkan yazmamışım.
Ancak bahsetmek istediğiniz şey hali hazırda dönüştürülmeden Vulkan'la çalışan oyunlarsa genelinin Windows'tan iyi olduğunu söyleyebilirim. En azından DOOM Eternal öyleydi.
Özellikle Valve oyunları daha iyi performans veriyormuş. Korsan oyunda başarılı mı? Laptopum tamirde ve yarın veya pazartesi kargoya verilecek Ankara'dan İstanbul'a gelecek falan falan uzun sürecek deneyemiyorum. Korsan için güzel Launcher gördüm. Yusuf ipek videosuydu galiba.
Korsan oyun oynanabiliyor, sistemde Wine olunca Windows gibi setup dosyasından yüklenebiliyor. Ben genelde yükleyip Steam ile çalıştırıyorum.
Korsan oyun oynanabiliyor, sistemde Wine olunca Windows gibi setup dosyasından yüklenebiliyor. Ben genelde yükleyip Steam ile çalıştırıyorum.
Merak ettim deneyeceğim laptop 2 haftadır tamirde sinir oldum ama yapacak bir şey yok. Windows 10 sonrası GNOME çok estetik geliyor.
- Makaleler
- 1
Hazır konu sahibi eski oyunlardan bahsetmişken yazayım bari. Bu yazdığım karşılaştırma konusunu DX12, DX9-11 ve Vulkan&OGL olarak bölmeyi planlıyorum. Makalenin yanında performanslı canlı canlı görün diye bir video da yapacağım.
Şimdi de konu sahibi "eski oyunlarda nasıl çalışıyor?" diye sorduğu için geçmişte yaptığım yarım kalan Half-Life videosunu paylaşayım dedim. İşte böyle çalışıyor
Videonun tam halinde daha iyi bir edit, ve kapak fotoğrafı seçerim. Ancak bilmenizi istediğim şey eğer DX12 oynamıyorsanız Linux tarafında azıcık daha yüksek bir beklentide bulunmanızda sakınca yok. Half-Life işin biraz uç örneği ancak GTA5 gibi oyunlarda da 10-20FPS'e kadar fark gördü bu gözler. Makalesi ve videosu yolda.
Şimdi de konu sahibi "eski oyunlarda nasıl çalışıyor?" diye sorduğu için geçmişte yaptığım yarım kalan Half-Life videosunu paylaşayım dedim. İşte böyle çalışıyor
Videonun tam halinde daha iyi bir edit, ve kapak fotoğrafı seçerim. Ancak bilmenizi istediğim şey eğer DX12 oynamıyorsanız Linux tarafında azıcık daha yüksek bir beklentide bulunmanızda sakınca yok. Half-Life işin biraz uç örneği ancak GTA5 gibi oyunlarda da 10-20FPS'e kadar fark gördü bu gözler. Makalesi ve videosu yolda.
Hazır konu sahibi eski oyunlardan bahsetmişken yazayım bari. Bu yazdığım karşılaştırma konusunu DX12, DX9-11 ve vulkan&ogl olarak bölmeyi planlıyorum. Makalenin yanında performanslı canlı canlı görün diye bir video da yapacağım.
Videonun tam halinde daha iyi bir edit, ve kapak fotoğrafı seçerim. Ancak bilmenizi istediğim şey eğer DX12 oynamıyorsanız Linux tarafında azıcık daha yüksek bir beklentide bulunmanızda sakınca yok. Half-Life işin biraz uç örneği ancak GTA 5 gibi oyunlarda da 10-20FPS'e kadar fark gördü bu gözler. Makalesi ve videosu yolda.
Teşekkür ederim bende DX12 yok zaten. Ekonomi yüzünden benim için Torrent oyunculuk önemliydi eski oyunların çoğunu oynamadığım için onlar da önemliydi. Game Pass dışında her şey güzel gözüküyor Game Pass benim için göz ardı edilebilir.
Fazla performansın sebebi Linux'un arkaplan hizmetlerinin daha az olması, bu bağlamda genel olarak daha az kaynak tüketmesinden kaynaklanıyor.