Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Linux'u günlük kullanıma daha uygun hale getiriyor. Throughput'dan ziyade daha çok tepkisellik ve gecikmeye odaklanıyor. Linux'un standart hali günlük masaüstü kullanımı için ideal değil. Sistem tepkiselliğinin iyileşmesi, oyunlarda 1% ve 0.1% değerlerin iyileşmesi gibi avantajlar görebilirsin. Bu düzenlemeleri siz de yapabilirsiniz ancak hazır dağıtıldığından tercih sebebi oluyor. Önerilmediğini sizden duydum. Xanmod, Zen, Liquorix veya TKG kerneli gibi bilindik custom kernelleri kullanabilirsin. Hepsinin amacı Linux çekirdeğini masaüstü kullanımına iyileşmek.
Son düzenleme:
Geraltın kılıcı
Üstün
Linux'u günlük kullanıma daha uygun hale getiriyor. Throughput'dan ziyade daha çok tepkisellik ve gecikmeye odaklanıyor. Sistem tepkiselliğinin iyileşmesi, oyunlarda 1% ve 0.1% değerlerin iyileşmesi gibi avantajlar görebilirsin. Bu düzenlemeleri siz de yapabilirsiniz ancak hazır dağıtıldığından tercih sebebi oluyor.
Hocam şu anda Arch Linux'a geçmeyi planlıyorum. Ancak NVIDIA Broadcast, ChatRTX gibi yazılımları Arch'ta kullanabiliyor muyum?
En iyi Linux çekirdeği diye bir konum var. Oradan bilgi aldığımda bu Kernel hiç söylenmedi.Yok canım gayet de öneriyoruz da, önüne gelene "kur kanka" demiyoruz sormadıkça. Çiçek gibi kernel elle derlemeye durumu olmayanlar için.
- Makaleler
- 4
Hayır.Hocam şu anda Arch Linux'a geçmeyi planlıyorum. Ancak NVIDIA Broadcast, ChatRTX gibi yazılımları Arch'ta kullanabiliyor muyum?
Hocam şu anda Arch Linux'a geçmeyi planlıyorum. Ancak NVIDIA Broadcast, chatrtx gibi yazılımları Arch'ta kullanabiliyor muyum?
NVIDIA driverları var ancak böyle zımbırtılar yok. Ama oyunlarda RTX açarsın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Geraltın kılıcı
Üstün
NVDIA Broadcast'i bile mi kullanamam?
OBS var.
- Makaleler
- 4
Sadece DLSS ve Ray Tracing kullanılabilir. NVENC/NVDEC ve CUDA destekleniyor. AI modelleri çalıştırılabilir ama NVIDIA Broadcast gibi ürün haline getirilmiş yazılımları çalıştıramazsın.
Sanal makine ile belki bir ihtimal.Sadece DLSS ve Ray Tracing kullanılabilir. NVENC/NVDEC ve CUDA destekleniyor. AI modelleri çalıştırılabilir ama NVIDIA Broadcast gibi ürün haline getirilmiş yazılımları çalıştıramazsın.