2242

Üstün
Ne farkı var? Yeni bilgisayar aldık ve orijinal Windows ISO ile kurduk. Lisansı yok. Ucuza key alsak ne fark eder? OEM veya Retail almayı düşünüyorum. Ama ucuz olanlarından alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne farkı var? Yeni bilgisayar aldık ve orijinal Windows ISO ile kurduk. Lisansı yok. Ucuza key alsak ne fark eder? OEM veya Retail almayı düşünüyorum. Ama ucuz olanlarından alacağım.

Lisanssız Windows 11 çalışır ama arka plan değiştirme gibi bazı ayarlar kapalıdır ve sürekli etkinleştirilmedi uyarısı çıkar. Güncellemeleri çoğu alır ama bazı özellikler sınırlıdır.
Ucuz OEM key tek bilgisayara bağlıdır, anakart değişirse geçmez Retail key başka bilgisayara taşınabilir ama daha pahalıdır. Ucuz resmi olmayan keyler çalışabilir ama riskli.

Lisanssızlarda kişiselleştirme özellikleri kapalı arka planını falan kendin belirleyemezsin örneğin. Office programlarını da kullandırtmıyordu diye hatırlıyorum yanılıyor olabilirim.

Lisanssızlarda kişiselleştirme özellikleri kapalı arka planını falan kendin belirleyemezsin örneğin. Office programlarını da kullandırtmıyordu diye hatırlıyorum yanılıyor olabilirim.
Sözde kapalı ama regedit ile istediğin kişiselleştirmeyi yapabilirsin ama kim uğraşacak.

Performans anlamında hiçbir fark olmaz öncelikle bunu belirteyim. Temel kişiselleştirme (karanlık mod, duvar kağıdı, renkler, kilit ekranı) seçenekleri kilitli olur, güvenlik güncellemeleri dışında yeni gelen yan özelliklere erişemezsiniz; örneğin görev çubuğu için bir özellik çıktı diyelim, lisanslı kullanıcılara Mart'ta geliyorsa, ya hiç almazsın ya da sana aylar sonraki ana paketle gelir. Ayrıca insider sürümlerine katılmak için de lisans gerekir. Bir de meşhur "Windows'u etkinleştir" filigranı var bu kadar. Kısacası; araba gidiyor ama kliması ve radyosu kilitli gibi düşün.

Etkin olmayan Windows'ta kişiselleştirme imkanları daha kısıtlı.

Lisanssız Windows 11 çalışır ama arka plan değiştirme gibi bazı ayarlar kapalıdır ve sürekli etkinleştirilmedi uyarısı çıkar. Güncellemeleri çoğu alır ama bazı özellikler sınırlıdır.
Ucuz OEM key tek bilgisayara bağlıdır, anakart değişirse geçmez Retail key başka bilgisayara taşınabilir ama daha pahalıdır. Ucuz resmi olmayan keyler çalışabilir ama riskli.

Sözde kapalı ama Regedit ile istediğin kişiselleştirmeyi yapabilirsin ama kim uğraşacak.

Performans anlamında hiçbir fark olmaz öncelikle bunu belirteyim. Temel kişiselleştirme (karanlık mod, duvar kâğıdı, renkler, kilit ekranı) seçenekleri kilitli olur, güvenlik güncellemeleri dışında yeni gelen yan özelliklere erişemezsiniz; örneğin görev çubuğu için bir özellik çıktı diyelim, lisanslı kullanıcılara Mart'ta geliyorsa, ya hiç almazsın ya da sana aylar sonraki ana paketle gelir. Ayrıca Insider sürümlerine katılmak için de lisans gerekir. Bir de meşhur "Windows'u etkinleştir" filigranı var bu kadar. Kısacası; araba gidiyor ama kliması ve radyosu kilitli gibi düşün.

Ucuza key almak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? OEM'ya da Retail alacağım.

Ucuza key almak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? OEM'ya da Retail alacağım.