Normalde konuya bir şeyler yazmayacaktım ama üniversite konusunda haksız buluyorum üniversite kişinin tamamen çalışıp çalışmamasına bakıyor lise ile pek alakalı olduğunu düşünmüyorum.İyi bir lisenin iyi bir üniversite getirdiği zaten herkes tarafından biliniyor. Oturup adam gibi çalışırsam neden etkilensin?
Detaylar
Kim cevapladı?V. Scaletta
Yetkin
Normalde konuya bir şeyler yazmayacaktım ama üniversite konusunda haksız buluyorum üniversite kişinin tamamen çalışıp çalışmamasına bakıyor lise ile pek alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Mantıklı düşünemediğin için zaten alaka kuramamışsın.
Meslek lisesine giden bir adamın mühendislik fakültesi kazanması mı daha kolay yoksa Anadolu lisesine giden bir adamın mühendislik fakültesine gitmesi mi daha kolay?
Bu bağlamı kurun sonra yorumda bulunun. Ne eksik ne fazla.
İyi bir lise = iyi bir üniversite.
İyi bir lise x çalışan öğrenci = iyi bir üniversite.
İyi bir lise x tembel öğrenci = kötü bir üniversite.
Kötü bir lise x çalışkan öğrenci = kötü bir üniversite.
Döneminin tehlikeli ve riskli kategorisinde bulunan İstanbul Şişli Endüstri Meslek Lisesini duydunuz mu bilmiyorum. Zamanında lise sonuçlarımız açıklandığında sınavda başarılı olmayan ama akıllı, çalışkan bir arkadaşım bu okula düştü.
Şu an kendisinin ne yaptığını bilmiyorum ama insan sıvı gibidir. Bulunduğu ortamın şeklini alır. Kim ne derse desin. Etinden, suyundan herkes bulunduğu ortamdan kendine bir şey bulaştırır.
Liselerin birbirinden pek de farkı yok. Ailenin bulunduğu şehirde temiz bir okul bulup okusan da olur ama durum bir Robert Koleji'nde okumak olsa, tabii ki git oku derim. Ancak bu liseler bana hiç iyi gibi gözükmediler bugüne kadar, hâlâ iyi olarak görmüyorum.
Meslek lisesine tabii ki gitsin demiyorum. Anadolu veya fen lisesi her halükarda daha iyidir; bunlar kendi şehrinde de olabilir. Bunun dışında ismi duyulmuş liselerin, bu Anadolu ve fen liselerinden pek bir farkı olacağını düşünmüyorum. Üniversitelerde bile durum böyleyse, lisede de böyledir. Öğrencinin burada yapması gereken, güzel ve kaliteli bir lise hayatı yaşayıp derslerine çalışmak ve gelecekte ne olmak istediğine karar verip bunun için önceden çalışmaktır. Bu, üniversite okuyup doktor olmaksa, üniversiteye hazırlanmak; yazılımcı olmaksa, programlama öğrenmek ve yine üniversiteye hazırlanmaktır. Ancak burada böyle düşünmemin ikinci sebebi, aileden ayrı kalmanın çocuğu ileriki dönemde kötü etkileyeceğini düşünmemdir.Mantıklı düşünemediğin için zaten alaka kuramamışsın.
Meslek lisesine giden bir adamın mühendislik fakültesi kazanması mı daha kolay yoksa Anadolu lisesine giden bir adamın mühendislik fakültesine gitmesi mi daha kolay?
Bu bağlamı kurun sonra yorumda bulunun. Ne eksik ne fazla.
İyi bir lise = iyi bir üniversite.
İyi bir lise x çalışan öğrenci = iyi bir üniversite.
İyi bir lise x tembel öğrenci = kötü bir üniversite.
Kötü bir lise x çalışkan öğrenci = kötü bir üniversite.
O sırada 18 yaşında tek başına ülkeyi terk eden LeonBu kadar genç yaşta ailenden uzak kalman ileride canını yakar. Üniversitede zaten gittikçe uzaklaşacaksın.
Nereye gittiğine göre değişir.O sırada 18 yaşında tek başına ülkeyi terk eden Leon![]()
Bu arada ismimi çalmışsın 50 yıl ban atıyorum.
Okuyacağın okulun yurt imkanları iyi ise yurtta kalınır.Merhaba. İstanbul'da oturuyorum. Seneye LGS'ye gireceğim. O zaman da babamın iş durumdan dolayı taşınma durumumuz var. Tayin meseleleri. Eğer 480 puan ve üzeri alırsam yurtta kalmak mantıklı mı? Ben mantıklı buluyorum ama size de sormak istedim.
Yemekler güzelse ve telefon, bilgisayar kullanımı serbestse olur. Benim 4 yılım telefonun yasak olduğu bir fen lisesi yurdunda geçti. Hayatımın en boş 4 yılıydı.
- Makaleler
- 10
Bahsettiğiniz yurtlarda kaldım bahsedilenler kadar katı değil gayet rahattı. Böyle bir genelleme yapmak doğru olmaz.
%95'i kötü bu yurtların. Size iyisi denk gelmiş. Gerçekten çok şanslısınız.
Devrimci Kedi
Üstün
- Makaleler
- 1
Hem fen kazanmışsın hemde telefon mu yasaktı? Nasıl ya?Yemekler güzelse ve telefon, bilgisayar kullanımı serbestse olur. Benim 4 yılım telefonun yasak olduğu bir fen lisesi yurdunda geçti. Hayatımın en boş 4 yılıydı.
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-