Bu kadar genç yaşta ailenden uzak kalman ileride canını yakar. Üniversitede zaten gittikçe uzaklaşacaksın.
O yandan bakınca doğru ama bir de şu yandan bakın. Edirne'de olan Fen Lisesi mi yoksa İstanbul'da olan Kabataş, Beşiktaş veya Galatasaray mı?

O yandan bakınca doğru ama bir de şu yandan bakın. Edirne'de olan Fen Lisesi mi yoksa İstanbul'da olan Kabataş, Beşiktaş veya Galatasaray mı?
Hayatta elbette fedakârlık yapmak lazım ancak aile konusu daha farklı bir şey. Kötü bir ailen varsa onlardan uzaklaşmak için elbette iyi fakat güzel bir ailen varsa, onlardan (özellikle genç ve onlara ihtiyacının yüksek olduğu bir dönemde) uzak kalmak ileride canını yakar.

Bu biraz da kişinin kendisine ve ortamına bağlı tabii ancak ailem için her şeyimden vazgeçebilirim. Eğer senin de bu şekilde bir ilişkin varsa onlarla yaşayabileceğin 4 güzel yılı daha tercih et. Üniversite döneminde de en kral sıralamayı yapar, güzel bir üniversiteye yerleşirsin.

Hayatta elbette fedakârlık yapmak lazım ancak aile konusu daha farklı bir şey. Kötü bir ailen varsa onlardan uzaklaşmak için elbette iyi fakat güzel bir ailen varsa, onlardan (özellikle genç ve onlara ihtiyacının yüksek olduğu bir dönemde) uzak kalmak ileride canını yakar.

Bu biraz da kişinin kendisine ve ortamına bağlı tabii ancak ailem için her şeyimden vazgeçebilirim. Eğer senin de bu şekilde bir ilişkin varsa onlarla yaşayabileceğin 4 güzel yılı daha tercih et. Üniversite döneminde de en kral sıralamayı yapar, güzel bir üniversiteye yerleşirsin.
Mantıklı geldi şimdi. Teşekkürler. Ben biraz düşüneceğim.
Lise yurtlarında kurallar can sıkıcı derecede katı olur. Çok iyi bir lise değilse önermem.
Zaten iyi lisede giderim yoksa yok.
Eğer 4 yıl boyunca aileni şimdiye kadar görmediğin kadar az görmeyi göze alabiliyorsan git, alamıyorsan kal. Edirne fen de keser.
İstanbul'da aynı puana daha iyi liseler olduğundan kararsız kalıyorum.

Ailenle aran iyiyse ve ulaşım 1-1.5 saat sürecekse bence pek mantıklı değil. Şahsen benim ulaşımınım 1 saate yakın ve iyi bir okuldayım ama kalmıyorum.

Sosyal ve cana yakın biriysen mantıklı. Bir de aile ortamına bağlı. Ben olsam kalırdım.

Lise yurtlarında kurallar can sıkıcı derecede katı olur. Çok iyi bir lise değilse önermem.

Dini yurtlar kadar olamaz. En büyük saçmalık olabilir Türkiye'de.

Merhaba. İstanbul'da oturuyorum. Seneye LGS'ye gireceğim. O zaman da babamın iş durumdan dolayı taşınma durumumuz var. Tayin meseleleri. Eğer 480puan ve üzeri alırsam yurtta kalmak mantıklı mı? Ben mantıklı buluyorum ama size de sormak istedim.

Lise çağında kişilerin karakterleri gelişim sağlar. Siz ne kadar iyi bir ortamda gelişirseniz geleceğinizde o kadar rahat edersiniz.
Yurt ortamı keyifli gibi gözükse de bu süreç içerisinde sizde kalıtsal dediğimiz sorunlar bırakabilir. Hafife almamak lazım. Önemli yaşları güzel değerlendirmek lazım.
Çevremde de buna pek çok örnek verebileceğim insan var.
Aile büyükleri ve çevredekiler, lisede evden uzaklaşmaya "Hayata erken atılma. Genç yaşta olgunlaşma" gibi terimler ile süslüyorlar ancak bu doğru değil.

Hocam Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Bir sürü tanımadığın çocuk var huylarını bilmiyorsun. Tuvalet adabı olmayan, odayı çöplüğe çeviren insanlar olursa sıkıntı. Yemek konusunu bilmem, bazı yurtlarda yemekler güzel oluyor.