SF26

Üstün
Kaynak Marmara Üniversitesi'nin öğrenci gazetesi olan Marun Gazetesi, aynı zamanda Boğaziçi HK ve birçok lisenin kendi komitelerinin de paylaşımı bu yönde.
Bu arada farklı liselerin komitelerinden açıklamalar var. Onu da dipnot şeklinde ekleyeceğim.
Kaynak:

Dipnot: Liseler ve komite açıklamaları aşağıdadır. Daha ekleyemediğim bir sürü lise var. Burada yazılmayıp bildiri yayınlayanları burada paylaşabilirsiniz.

İmam hatip lisesi yok hiç. Neden ?
Cevabını kafanda düşünüp verebileceğini düşünüyorum, sence?

Ben malumun yerinde olsam oradan başlardım. İmam Hatip'e gidenlerin önemli bir kısmı okul sonunda ya Atatürkçü oluyor ya da Ateist. Ne kadar gençlerin aklını yıkamaya çalışsalar da elbet bir yolunu bulup akıllanıyorlar. :D
Gençler eylem yapmayı denerlerse atılmaları an meselesi olur. Öğretmenler zaten özellikle seçiliyordur imam hatiplere.

Bu arada eklememişim ama yarın bu okullarda Gençliğe Hitabe ve Andımız okunacak İstiklal Marşı sonrası.
Aynı zamanda ilk ve son derse girmeme eylemi yapılacağı bildirildi.
Böyle böyle direnicez, dersler bittikten sonra Sultanahmet'te anayasal haklarımızı kullanacağız.

Konya Anadolu Lisesi mezunuyum ama hiç detaylı bilgi göremedim. Hoca isimleri falan var mı?
Sizin okulunuzda teyitli olarak 23 hoca görevden alınmış, isimleri bilmiyoruz.
Normalde okullarda siyaset de yasak ama bazı öğretmenler açıkça siyaset yapıyor.
Suat Terimer Anadolu Lisesi'nin fizikçisi FETÖ'den tutuklandı ardından görevine iadesi verildi. Şu anda hâlen STAL'de fizik öğretmenliği yapıyor. Arkadaşımın şu anda hocası. Kendisi STAL'in nefret edilen hocalar listesinde çok uzun süredir 1 numara.
Hüseyin Bürge'nin de hocalarının bir çoğu AKP'li ve AKP savunuculuğu yaptılar derste. Montumda anarşi simgesi var diye beni terörist ilan etmeye çalışan hocalarım da oldu. Normalde her sene yapılan mezun etkinliğine de sırf inadına full çArşı üstüyle girdim. Almamaya falan kalkan hocalar oldu.