Liseden sonra yazılım sektöründe iş bulunabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Reckless1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 29
  • Etiketler Etiketler
    yazılım

Reckless1

Üyecik
Merhaba,

Okulda ilk sene Python, sonraki sene C# ve SQL; bu yıl ise HTML, CSS, JavaScript ve MVC gibi teknolojileri görüyoruz. Bunun dışında, kendi çabamla siber güvenlik alanında eğitimler alıyor, Bug Bounty konusunda araçlar ve saldırı türleri üzerine kendimi geliştiriyorum.

Okul sonunda iş yeri açma belgesi, usta belgesi ve bir aylık ek eğitim ile usta öğretici belgesi alma şansım olacak. Ancak çevremdeki çoğu kişi, “Liseden sonra iş bulamazsın.” gibi moral bozucu yorumlar yapıyor. Sektörde tecrübesi olan kişilere danışmak istiyorum. Liseden sonra işe başlamak gerçekten bu kadar zor mu?

Görüşlerinizi duymak beni çok mutlu eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gözlemlediğim kadarıyla yazılım sektörü için her ne kadar diplomaya gerek yok densede iş başvurularında genelde aşağıdaki ibare yazıyor:

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun.

Gözlemlediğim kadarıyla yazılım sektörü için her ne kadar diplomaya gerek yok densede iş başvurularında genelde aşağıdaki ibare yazıyor:

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun.
Kesinlikle katiliyorum. Ulkemizde onemli bir durum diploma meselesi.

Ulkemizden de ziyade, dunyada tekrar onemli bir mesele haline geliyor. Diplomanin onemsiz oldugu zamanlar pandemi ve pandemi oncesi zamanlariydi; devler insan kullanma stratejisinden dolayi alip 6 ay sonra isten cikartiyordu algoritma sorularini gecenleri. Devir degisiyor artik, o devler bile baktiginiz zaman o 6 ay calistirip isten cikardiklari kisilerin yerine salt kod yazdirma gorevleri icin yapay zekaya gecti.

Bende meslek lisesi öğrencisi son sınıfım ve sektörde pek deneyim olmasa bile sektörde bulunan bir tanıdığım bana yüksek bir meblağ (50.000TL civarıydı en son baktığımda) kurs parası vererek CV'ni güzel bir şekilde doldurursan üniversite mezunu olmadan iş bulabilirsin. Önemli olan kendini nasıl ve ne kadar geliştirdiğin.

Bende meslek lisesi öğrencisi son sınıfım ve sektörde pek deneyim olmasa bile sektörde bulunan bir tanıdığım bana yüksek bir meblağ (50.000TL civarıydı en son baktığımda) kurs parası vererek CV'ni güzel bir şekilde doldurursan üniversite mezunu olmadan iş bulabilirsin. Önemli olan kendini nasıl ve ne kadar geliştirdiğin.
Yani şey gibimi adam sana 50 bin TL yatırım yapıyor.

Bu tür kurslar ile CV'yi doldurmanın hiçbir manası yok. Kimse parasını vererek alacağın sertifikaları umursamıyor sektörde hatta genel konuşalım hiçbir sektörde. Bu 20 yıl önce işe yarayan şeylerdi. Teyzeleriniz, dayılarınız Microsoft Office sertifikaları, 10 parmak yazım kurslarına gidip sertifika alarak iş bulduğu için hala öyle zannediyor.

Bu tür kurslar ile CV'yi doldurmanın hiçbir manası yok. Kimse parasını vererek alacağın sertifikaları umursamıyor sektörde hatta genel konuşalım hiçbir sektörde. Bu 20 yıl önce işe yarayan şeylerdi. Teyzeleriniz, dayılarınız Microsoft Office sertifikaları, 10 parmak yazım kurslarına gidip sertifika alarak iş bulduğu için hala öyle zannediyor.
Dediğim gibi olay kendini geliştirmekle bitiyor. Boş adamı sektörde kimse almaz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt