Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven 31
Üstün
30-40 dakikalık bir giriş videosu izliyorum o kadar. Sonra çok basit bir kod yazıyorum. Sallıyorum girilen sayıların karesini alan kod. Sonra bunu spesifik bir hale getiriyorum, yeni özellikler ekliyorum, fail-safe özellikler ekliyorum. Tabii bunların hiçbirini nasıl yapacağımı bilmediğim için de internetten "X'i nasıl yapabilirim" "Y nasıl yapılır" tarzı araştırmalar yaparak öğreniyorum. Yoksa 20-30 saatlik bir kursu oturup izleyerek birisinin bir konuyu gerçekten öğrenebileceğini düşünmüyorum.
erdym 53
Üstün
Yapmak istediğim bir proje de ilerlerken şu olsa nasıl olurdu diye merak edip nasıl yapacağımı araştırırken zaten çoğu şeyi zincirleme öğrendiğim için halihazırda olan temelimi kullanıp ekstra bir yardımcı desteğe ihtiyaç duymuyorum. Ayrıca bence sürekliliği olan bir projeyle ilgilenmek devamlı proje üretmekten çok daha verimli geçer.
Stack Overflow gibi siteler yardımcı olarak çok iyiler özellikle sorun yaşadığım da epey uğradığım bir platform.
Stack Overflow gibi siteler yardımcı olarak çok iyiler özellikle sorun yaşadığım da epey uğradığım bir platform.
Omerta Silenzio
Başarılı
Proje, proje, proje babacım. İleri seviyeye gitmenin tek yolu. Ama öyle hesap makinesi yaptım bitti değil. Mesela bir hava durumu uygulaması yapıyorsun, sonra diyorsun ki "buna bir de geçmiş aramaları ekleyeyim", "buna bir de konum servisi bağlayayım". İhtiyaç doğdukça öğreniyorsun.
Udemy kursları da yeni başlayanlar için güzel rota çiziyor, dağılmanı engelliyor. Sfırdan Zirveye tarzı setler var disiplin sağlıyor. Ama YouTube'da ücretsiz birçok kaynak var, özellikle spesifik bir konuyu anlamadıysam Hintli abiler sağ olsun hemen çözüyorum olayı.
izleyerek değil, bozarak ve yaparak öğreniyorum ben. İngilizceni de geliştirmeye bak, zira kaynakların %90'ı İngilizce.
Selamünaleyküm arkadaşlar,
Oturdum düşündüm, "ulan zamanında bana şunları anlatan bir abim/arkadaşım olsaydı işim ne kadar kolaylaşırdı" dedim. O yüzden üşenmedim, oturdum size bu rehberi hazırladım. Bu rehber tamamen kendi tecrübelerime ve edindiğim bilgilere dayanmaktadır. Eğer üşenmeyip sonuba kadar okursanız, bu yazıdan sonra kendi yolunuzu çizebileceksiniz. Neyse kısa kesip konuya geçelim.
Udemy kursları da yeni başlayanlar için güzel rota çiziyor, dağılmanı engelliyor. Sfırdan Zirveye tarzı setler var disiplin sağlıyor. Ama YouTube'da ücretsiz birçok kaynak var, özellikle spesifik bir konuyu anlamadıysam Hintli abiler sağ olsun hemen çözüyorum olayı.
izleyerek değil, bozarak ve yaparak öğreniyorum ben. İngilizceni de geliştirmeye bak, zira kaynakların %90'ı İngilizce.
Selamünaleyküm arkadaşlar,
Oturdum düşündüm, "ulan zamanında bana şunları anlatan bir abim/arkadaşım olsaydı işim ne kadar kolaylaşırdı" dedim. O yüzden üşenmedim, oturdum size bu rehberi hazırladım. Bu rehber tamamen kendi tecrübelerime ve edindiğim bilgilere dayanmaktadır. Eğer üşenmeyip sonuba kadar okursanız, bu yazıdan sonra kendi yolunuzu çizebileceksiniz. Neyse kısa kesip konuya geçelim.
Giriş: Yazılım Neyin Nesi, Neden Bulaşayım?
Baştan anlaşalım, bu iş öyle "2 ay kursa gittim hadi paraları kazanayım" işi değil. Yazılım bir maraton arkadaşlar, 100...poro 53
Üstün
- Makaleler
- 2
Proje, proje, proje babacım. İleri seviyeye gitmenin tek yolu. Ama öyle hesap makinesi yaptım bitti değil. Mesela bir hava durumu uygulaması yapıyorsun, sonra diyorsun ki "buna bir de geçmiş aramaları ekleyeyim", "buna bir de konum servisi bağlayayım". İhtiyaç doğdukça öğreniyorsun.
Tam olarak budur. Kervan yolda düzülür. Tabii ki başlarken belli bir temeliniz olmalı. O ayrı konu. Ama konfor alanınızdan çıkmalısınız. Biraz da hayalperest olmakta zarar yok. Bir şeyler düşünüp acaba bunu yapabilir miyim diye çabalamak. Gerçekten yapılamayacak bir şey olsa bile yapmaya çalışırken çok şey öğrenirsiniz.
Bir de ekstra güzel bir tavsiye isterseniz eğer, bir gün tabii ki temel kütüphaneye büyük ölçüde hakim olun. Ama şu aşamada kullandığınız dile göre temel kütüphanelerin hepsini öğrenmekten ziyade kulak aşinalığınızın olması oldukça iyi bir pratiktir. Açıp okuyabileceğiniz dokümantasyonlar mevcut. Amaç öğrenmek değil, bir iş yaptığınızda tekerleği yeniden icat etmek yerine "AA bunu yapan bir şey vardı sanki" deyip o işi yapan kütüphaneyi bulmak. Kulak aşinalığı olması yani asıl önemli olan nokta. Her gün açıp birkaç sayfa temel kütüphane dokümantasyonu okuyun. Çok zamanınızı almaz. Aklınızda ne kalırsa kardır.
duranforreal
Üstün
Ben kursla bişey öğrenildiğini düşünmüyorum. Yazılım proje yapılarak, araştırarak öğrenilir, Ben W3Schools dökümantasyonuyla öğrenmiştim C# temelini sonra başka kütüphanelere yöneldim.
Yeni konular
-
-
-
Unreal Engine 9.904,51 TL değerindeki ücretsiz Unreal Engine (FAB) assetleri
- Alice Büşra Alçınar
-
-
İlk derin uzay çalışmam: Havai Fişek Galaksisi (NGC 6946) | Fujifilm X-S20
- DarthGorsoy
-
-