Detaylar
Kim cevapladı?Bilgisayar mühendisliği kazandım şuan da hazırlık okuyorum. Amacım bilgisayara ve yazılıma dair şeyler hakkında bilgi sahibi olmak.Durduk yere ben Python öğreneceğim dememişsindir. Aklındaki proje fikrine uygun kütüphane öğrenmen lazım.
Max Verstappen
Yetkin
Python cok yonlu bir programlama dili, yazilim dunyasindaki islevsel pek cok sey gibi. Gelismek icin spesifik bir yer secip ona yonelmek daha mantikli. Web gelistirmeyse web gelistirme, yapay zekaysa yapay zeka, oyun gelistirmeyse oyun gelistirme, veri bilimi ise veri bilimi, guvenlikse guvenlik.
Alani belirledikten sonra o alanda sik kullanilan ve onemli kutuphaneleri kesfedip projelere yonelebilirsin. Mesela web gelistirme icin Flask sikca kullaniliyor. Atiyorum Flask kullanarak basit bir otomasyon veya evrak kayit sistemi olusturabilirsin. Ya da baska bir kutuphane yardimiyla bir blog sitesi olusturabilirsin. Veya veri bilimi ve makine ogrenmesi gibi kombine edilebilen alanlari kombine edip projeler gelistirebilirsin. LeetCode gibi yerlerde problemler var cozmeye yonelik, bakilabilir. Yapay zeka servislerini de proje gelistimek acisindan fikir almak konusunda kullanabilirsin.
Hangi okulda okudugunu bilmiyorum ancak eger ilk 60-70k icerisinde ise daha proje odakli ilerlerler diye tahmin ediyorum. İleri donemlerde verilecek projeler de (fikir sahibi olman acisindan) yardimci olur.
Alani belirledikten sonra o alanda sik kullanilan ve onemli kutuphaneleri kesfedip projelere yonelebilirsin. Mesela web gelistirme icin Flask sikca kullaniliyor. Atiyorum Flask kullanarak basit bir otomasyon veya evrak kayit sistemi olusturabilirsin. Ya da baska bir kutuphane yardimiyla bir blog sitesi olusturabilirsin. Veya veri bilimi ve makine ogrenmesi gibi kombine edilebilen alanlari kombine edip projeler gelistirebilirsin. LeetCode gibi yerlerde problemler var cozmeye yonelik, bakilabilir. Yapay zeka servislerini de proje gelistimek acisindan fikir almak konusunda kullanabilirsin.
Hangi okulda okudugunu bilmiyorum ancak eger ilk 60-70k icerisinde ise daha proje odakli ilerlerler diye tahmin ediyorum. İleri donemlerde verilecek projeler de (fikir sahibi olman acisindan) yardimci olur.
Syntax
Üstün
Bilgisayar mühendisliği kazandım şu an da hazırlık okuyorum. Amacım bilgisayara ve yazılıma dair şeyler hakkında bilgi sahibi olmak.
Bir proje amacın olur ona göre dil seçersin. Temelini öğrenirsin, öğrendikten sonra hedefindeki projeyi yapmak için kütüphane öğrenirsin.
Fikirleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim. 44K sıralama ile Uludağ Üniversitesinde okuyorum. Şuan daha çok başlarda olduğum için her kütüphane hakkında bilgi mi edinmeliyim yoksa yönelmek istediğim yer ile ilgili derinlemesine araştırmalara mı girmeliyim?Python cok yonlu bir programlama dili, yazilim dunyasindaki islevsel pek cok sey gibi. Gelismek icin spesifik bir yer secip ona yonelmek daha mantikli. Web gelistirmeyse web gelistirme, yapay zekaysa yapay zeka, oyun gelistirmeyse oyun gelistirme, veri bilimi ise veri bilimi, guvenlikse guvenlik.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay Zeka ve GUI kütüphanelerine bakmanı öneririm (Gelecek açısından). Numpy, Pandas, Streamlit, Scikit-Learn, Keras, LangChain, ...
Web geliştirmesi yapmak istersen de FastAPI ve veritabanı olarak SQLite önerebilirim. Daha sonrasında PostgreSQL bakabilirsin (Supabase), bu ara çok popüler.
Web geliştirmesi yapmak istersen de FastAPI ve veritabanı olarak SQLite önerebilirim. Daha sonrasında PostgreSQL bakabilirsin (Supabase), bu ara çok popüler.
Aslında siber güvenlik üzerine yoğunlaşmak istiyorum bu konuda önerebiliceğiniz ve öğrenmem gereken kütüphaneler hangileridir? Bunları öğrenmeden siber güvenliğin mantığını anlamak için neler yapmalyım?Yapay Zeka ve GUI kütüphanelerine bakmanı öneririm (Gelecek açısından). Numpy, Pandas, Streamlit, Scikit-Learn, Keras, LangChain, ...
Max Verstappen
Yetkin
Benim onerebilecegim; duruma gore degismekle beraber socket ve scapy gibi kutuphaneler olabilir. Ag analizi yapmayi ogrenebilirsiniz. Exploit gelistirebilirsiniz. Sifre cozmeye ilginiz varsa sifre cozmek icin tekniklerden baslayin, kriptoloji/kriptografi ve alt alanlari pek kolay degil ama yapilmayacak seyler de degil. Blockchain'in, DES, AES, RSA gibi metotlarin nasil calistigina kafa yorun. Cryptool gibi siteleri inceleyin (https://www.cryptool.org/en/). CIA gibi kuruluslarin bile bu alan icin cozulebilmesi acisindan problemleri var.Aslında siber güvenlik üzerine yoğunlaşmak istiyorum bu konuda önerebileceğiniz ve öğrenmem gereken kütüphaneler hangileridir? Bunları öğrenmeden siber güvenliğin mantığını anlamak için neler yapmalyım?
Ingilizce varsa cok cok daha kolay olacaktir, soyledigim seylerin Ingilizce versiyonlarini arastirdiginiz zaman ogrenmeye yonelik bir dunya icerik ve bilgi cikiyor.
Her kutuphane ile ilgili bilgi edinmek cok zor, cok fazla kutuphane var. Giderek daha fazla da gelistirilmeye devam ediliyor. Yeri gelecek projenizin konusunu belirledikten sonra konuyla ilgili arastirma yaparken bilmeseniz bile efektif kutuphaneler karsiniza cikacak kullanmaniz icin. Su adimda yoneleceginiz alani secip sonra o alani genisletmeyi dusunurseniz daha iyi olacaktir.Fikirleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim. 44K sıralama ile Uludağ Üniversitesinde okuyorum. Şuan daha çok başlarda olduğum için her kütüphane hakkında bilgi mi edinmeliyim yoksa yönelmek istediğim yer ile ilgili derinlemesine araştırmalara mı girmeliyim?
Aslında siber güvenlik üzerine yoğunlaşmak istiyorum bu konuda önerebileceğiniz ve öğrenmem gereken kütüphaneler hangileridir? Bunları öğrenmeden siber güvenliğin mantığını anlamak için neler yapmalyım?
İlk başta kuru kuruya Python'da siber güvenlik kütüphanelerini öğrenmeni önermem, çünkü belirli bir altyapın olmalı. İnternetin veya bilgisayarların nasıl çalıştığını iyi anlaman lazım. IP, DNS, DDoS gibi terimleri bilmen gerekiyor (kısacası bilgisayar ağları ve ağ güvenliği). Jeremy IT Lab (CCNA) kursuna bakabilirsin, yeterince bilgi edineceksindir. Sonrasında Udemy'de Atıl Samancıoğlu'nun Python ile Etik Hacker kursu var ona bakabilirsin.
Ayrıca Linux da öğrenmek de zorundasın, çoğu araçlar oradadır (Kali Linux gibi).
Yeni konular
-
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
-