Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba arkadaşlar, yaz tatilinin sonunda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesine gideceğim. Malum önceden hiç lisede eğitim görmediğimden dolayı nasıl bir ortamla karşılaşacağımı bilmiyorum. Kılık kıyafet, saç gibi dış görünüşsel şeylerde de sıkıntı yaşamak istemiyorum. Ayrıca liseye ilk girdiğimde neler yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Saçım kıvırcık ancak kabarık değil, uzunluğu kulaklarıma kadar. Saçım uzun diye okul sorun çıkartır mı? Elbise olarak ortaokulda siyah pantolon ve siyah tişört, üstüne de bir hırka giyip gidiyordum. Yine bu şekilde giyinmem mümkün mü? Özellikle bahsi geçen okulda okuyan arkadaşlar varsa beni aydınlatmalarını çok isterim. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Kıl birine denk gelmezseniz saçınızın uzunluğu sorun olmaz.

Önerebileceğim tek şey 1 saatliğine de olsa gün içerisinde derslerinize çalışmanız. 9. sınıfta düzenli çalışmaya başlayan biri üniversite sınavında rahatlıkla derece yapar. Hem bütün sınav yükünü son 1-2 seneye sığdırmaya çalışmazsınız hem de yazılı sınavlarda rahat eder, OBP'nizi yüksek tutarsınız.

Merhaba arkadaşlar, yaz tatilinin sonunda vali muammer güler sosyal bilimler lisesine gideceğim. Malum önceden hiç lisede eğitim görmediğimden dolayı nasıl bir ortamla karşılaşacağımı bilmiyorum. Kılık kıyafet, saç gibi dış görünüşsel şeylerde de sıkıntı yaşamak istemiyorum. Ayrıca liseye ilk girdiğimde neler yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Saçım kıvırcık ancak kabarık değil, uzunluğu kulaklarıma kadar. Saçım uzun diye okul sorun çıkartır mı? Elbise olarak ortaokulda siyah pantolon ve siyah tişört, üstüne de bir hırka giyip gidiyordum. Yine bu şekilde giyinmem mümkün mü? Özellikle bahsi geçen okulda okuyan arkadaşlar varsa beni aydınlatmalarını çok isterim. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Ben de çok uzun süredir lisede değilim ama hiç ciddiye alıncak insanların olduğu bir yer falan değil. Okuluna git, dersini dinle, 3-5 arkadaş edin, çok da kafaya takma birkaç sene sonra mezun olunca zaten çoğunu bir daha görmeyeceksin bile.

Size çok ilginç bir şey söyleyeceğim. Sınıfta kalmamış sınıf arkadaşlarınız da hiç lisede eğitim görmediğinden dolayı nasıl bir ortamla karşılaşacağını bilmiyor.

Kilik kıyafet nispeten daha serbest. Hala öyle mi bilmiyorum ama ilkokulda uzun saça laf ederlerdi. Lisede bakimliysa bir şey diyemezler.

Kiyafet kayıt sırasında size bildirilir. Belki okul sitesinde paylaşılmıştır bile.

Bu tip genel kurallar kafaya takma iza değmez. 3-5 düzgün arkadaşınız olsun, dersinize düzenli çalışın yeter.

Hırt birine denk gelmediğin sürece bir şey olmaz.

Dersleri dinlersende geçersin, abarttıkları kadar bir şey yok.
Ben sınavlara son gün çalışarak ve tüm sene yatarak (gerçekten yatarak) takdir aldım, zor bir şey değil.

Peki okul kıyafetlerini nereden öğrenebilirim? Okulun sitesinde okul kıyafetleri adında bir başlık var ancak tıklayınca ana sayfaya atıyor :D
Okul kıyafetleri satan bir yere git okulun adını söyle verirler.

Size çok ilginç bir şey söyleyeceğim. Sınıfta kalmamış sınıf arkadaşlarınız da hiç lisede eğitim görmediğinden dolayı nasıl bir ortamla karşılaşacağını bilmiyor.

Çok haklısınız hocam :D

Kilik kıyafet nispeten daha serbest. Hala öyle mi bilmiyorum ama ilkokulda uzun saça laf ederlerdi. Lisede bakimliysa bir şey diyemezler.

Kiyafet kayıt sırasında size bildirilir. Belki okul sitesinde paylaşılmıştır bile.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Hırt birine denk gelmediğin sürece bir şey olmaz.

Dersleri dinlersende geçersin, abarttıkları kadar bir şey yok.
Ben sınavlara son gün çalışarak ve tüm sene yatarak (gerçekten yatarak) takdir aldım, zor bir şey değil.

Peki YKS senesinde sorun çıkartır mı hocam? Günde 2 saat çalışmayı planlıyorum ancak aklıma takıldı bu soru.

Bende çok uzun süredir lisede değilim ama hiç ciddiye alıncak insanların olduğu bir yer filan değil okuluna git dersini dinle 3 5 arkadaş edin çok da kafaya takma birkaç sene sonra mezun olunca zaten çoğunu bir daha görmicen bile
Kıl birine denk gelmezseniz saçınızın uzunluğu sorun olmaz.

Önerebileceğim tek şey 1 saatliğine de olsa gün içerisinde derslerinize çalışmanız. 9. sınıfta düzenli çalışmaya başlayan biri üniversite sınavında rahatlıkla derece yapar. Hem bütün sınav yükünü son 1-2 seneye sığdırmaya çalışmazsınız hem de yazılı sınavlarda rahat eder, OBP'nizi yüksek tutarsınız.

Anladım hocalarım teşekkür ederim.

Her gün en kötü deftere yazılanları oku. OBP'ni çok iyi tut gerekirse sözlü için hocalara iyi davran yoksa YKS sonuçları açıklandımı bir baktın 10k geri atmış seni sıralama. Sigara, alkol ve karı kızlarla uğraşanlarla direkt konuşma, kes selamını sabahını. 9. sınıf soru bankası al konuları işledikçe çöz.

Peki YKS senesinde sorun çıkartır mı hocam? Günde 2 saat çalışmayı planlıyorum ancak aklıma takıldı bu soru.

Daha ben gelemedim o aşamaya...

Ben Liseyi 5 sene yaptığım için yaşıtlarımdan geri geliyorum, normalde seneye YKS sınavı olacaktı ancak 5 sene durumu yüzünden olmuyor.