Torukojin Kaneki
Başarılı
e-Devlet ve EBA'da lisem ve sınıfım belli. Gene de kayıt yaptırmalı mıyım liseme gidip?
e-Devlet ve EBA'da lisem ve sınıfım belli. Gene de kayıt yaptırmalı mıyım liseme gidip?
Ne için?
O nedir? Neler lazım kayıt için?Evet belge doldurucaksın.
Moderasyon Notu: Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 157. maddesinin 4. fıkrası uyarınca sözleşme yeni öğrenciler için eğitim-öğretim yılı başında (MEB 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı çalışma takvimine göre 8 Eylül 2025), nakille gelen öğrenciler için ise nakil geldiği hafta içerisinde öğrenci velisince imzalanır. Kayıt ile sözleşmenin bağlantısı yoktur.
Bir şey götürmene gerek yok, velin ile birlikte gidebilirsin. Okuldan okula değişmiyorsa sistem, gitmeden önce arayıp sorabilirsin okula.
O zorunlu değil diye biliyorum. Zorunlu mu?Selam, evet gidip kayıt yaptırman gerekir. Daha yeni kardeşimi götürdüm kayıt için, velisi ile gitmesi lazım. Velisi imza atacak ve sizden kayıt ücreti adı altında, tek seferlik SMS ücreti ve varsa okulun amblemi için ücret isteyecekler. Bizden SMS için 500 TL 2 adet amblem için 250 TL alındı.
Yanlış bilgi, velisi ile gidip kayıt ve sözleşme imzalaması gerekiyor.Gerek yok.
Moderasyon Notu: Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 157. maddesinin 4. fıkrası uyarınca sözleşme yeni öğrenciler için eğitim-öğretim yılı başında (MEB 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı çalışma takvimine göre 8 Eylül 2025), nakille gelen öğrenciler için ise nakil geldiği hafta içerisinde öğrenci velisince imzalanır. Kayıt ile sözleşmenin bağlantısı yoktur.
Normalde okulların amblemi, okul formasında basılı olur. En azından bizim dönem öyleydi, ancak kardeşimin okulunda basılı değil kendin alıp yapıştırıyorsun okul formasına. Buda güvenlik içinmiş, amblem sadece okul öğrencilerinde olabiliyor.