Evet belge doldurucaksın.

Moderasyon Notu: Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 157. maddesinin 4. fıkrası uyarınca sözleşme yeni öğrenciler için eğitim-öğretim yılı başında (MEB 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı çalışma takvimine göre 8 Eylül 2025), nakille gelen öğrenciler için ise nakil geldiği hafta içerisinde öğrenci velisince imzalanır. Kayıt ile sözleşmenin bağlantısı yoktur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hatta bizden 1 kutu A4 kağıdı istemıslerdi :)
Ne için?
Evet belge doldurucaksın.

Moderasyon Notu: Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 157. maddesinin 4. fıkrası uyarınca sözleşme yeni öğrenciler için eğitim-öğretim yılı başında (MEB 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı çalışma takvimine göre 8 Eylül 2025), nakille gelen öğrenciler için ise nakil geldiği hafta içerisinde öğrenci velisince imzalanır. Kayıt ile sözleşmenin bağlantısı yoktur.
O nedir? Neler lazım kayıt için?

Yanlış bilgi: Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 67’nci maddesinin birinci fıkrasına göre “Okul öncesi eğitim hizmeti resmi okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsizdir."
Selam, evet gidip kayıt yaptırman gerekir. Daha yeni kardeşimi götürdüm kayıt için, velisi ile gitmesi lazım. Velisi imza atacak ve sizden kayıt ücreti adı altında, tek seferlik SMS ücreti ve varsa okulun amblemi için ücret isteyecekler. Bizden SMS için 500 TL 2 adet amblem için 250 TL alındı.

e-Devlet ve EBA'da lisem ve sınıfım belli. Gene de kayıt yaptırmalı mıyım liseme gidip?

Gerek yok.

Selam, evet gidip kayıt yaptırman gerekir. Daha yeni kardeşimi götürdüm kayıt için, velisi ile gitmesi lazım. Velisi imza atacak ve sizden kayıt ücreti adı altında, tek seferlik SMS ücreti ve varsa okulun amblemi için ücret isteyecekler. Bizden SMS için 500 TL 2 adet amblem için 250 TL alındı.
O zorunlu değil diye biliyorum. Zorunlu mu?

Gerek yok.

Yanlış bilgi, velisi ile gidip kayıt ve sözleşme imzalaması gerekiyor.

O zorunlu değil diye biliyorum. Zorunlu mu?
Normalde okulların amblemi, okul formasında basılı olur. En azından bizim dönem öyleydi, ancak kardeşimin okulunda basılı değil kendin alıp yapıştırıyorsun okul formasına. Buda güvenlik içinmiş, amblem sadece okul öğrencilerinde olabiliyor.

SMS ücreti zorunlu olarak söylendi ve ödedim. Oda 4 sene için 500tl olarak belirlenmiş. Okuldan okula değişir mi bilmiyorum. Başka bir şey istenilmedi. Birde sözleşme imzalandı, okulda telefon yasak gibisinden idari cezaların olduğu genel okul, Veli ve öğrenci arasındaki sözleşme.