Tor Browser, Tor VPN, Proton, Windsribe, Custom(kendi kurduğun) VPN, cart VPN, curt VPN. Deep Web domain sağlayıcıları, Deep Web mail sağlayıcıları, Telegram, Signal, WhatsApp, büyük - küçük IP kamera sağlayıcıları, Cloudflare, DigitalOcean, Google, DuckDuckGo, Apple alayı log tutuyor, alayı ufacık bir illegallikte patlar, alayını da çatır çatır öttürürler.
Yok o log tutmadığını iddia ediyormuş, diğeri verilerinizi asla paylaşmayız diyormuş, biri Deepweb'den silah pazarlıyormuş, başkası chain kurmuşmuş, öteki sanal cüzdanının verilerini paylaşmıyormuş, öbürü uçtan uca şifre var biz bile göremeyiz falan bunların alayı hikaye. Uygulama tutmazsa ağ tutuyor, araya giren proxy tutuyor falan filan.
Derdin gizlilikse öyle bir şey yok boşuna hangisi şöyle hangisi böyle diye sormaya gerek de yok. Şirketin mi var? Gizlilik çok mu önemli? Kapalı ağ kur. Başka bir Server'a bağlandığın her ağ istediğin kadar gizliyim desin gizli değil.
En basitinden git Almanya'da aç VPN'ini bilmemneni millete torrentten film upload et bakalım federaller nasıl kapını çalıyor. E şey ama ben VPN kullanmıştım dersiniz adama.
Benim de sorduğum bir soru var VPN camiasında hangisi hızlı, hangisi mümkün olan en iyi seviyede seni zararlı olabilecek şeylerden koruyor falan. Bunda da bulduğum en iyi ücretli VPN Windscribe.