Boromir 3

Uzman
Arkadaşlar selamlar,

Forum aktivitemi biraz canladirmak hem de guzel bir inceleme yapmak istedim sizlere. Ilk basta alirken bu klavyeyi bir supheliydim. Bunu ya da ASUS ROG Azoth Snow Switch alacaktim. Simdilik Logitech'ten yana gittim ve açıkçası pek de memnunum.

Bu klavye Low profile bir klavye. Tuslar yuksek degil. Elinizin alismasi bir iki gun aliyor. Ben SteelSeries Apex 3 TKL kullaniyordum. Wireless bir klavyeye gecmek super oldu. Benim aldigim Tactile modeli, sessiz diyebiliriz. 2.4GHz baglanti hizi zaten muazzam, hiçbir lag vesaire olmuyor. Bluetooth modunu denemedim sahsen ihtiyacım olmuyor. Bir de Mac'im icin bir MX Keys var o ona yetiyor. Genel olarak klavyenin kalitesi sahane, pil omru muazzam. Eger RGB kullanmazsaniz gercekten 200 saatlere cikiyor kullanim suresi. Ilk baslarda Shift ve CTRL'ye basarken bayağı bir alisma sureci gecti, bastiginizda bazen serce parmaginizla basmiyormus gibi hissediyorsunuz ama bu hassasiyete 1-2 gunde alisiyorsunuz. Resim ve videolarla ile destekleyebilirim.

Simdilik bir post atmak istedim. Klavye clean ve seksi duruyor. Ucar kacar bir klavye degil ama gercekten şık bir klavye. Açıkçası bir kez daha olsa bu klavyeyi alirim. İnşallah uzun seneler boyu kalir. Ben kablosuz klavyeyi herkese oneriyorum. Gercekten insani rahatlatiyor. 10 ustunden 10 verecegim bir klavye. RGB'lerin kalitesi aralarindaki senkronizasyonlar vesaire efsane. Tabii ki Logitech yazilimi cok guzel. Cok kullanisli macrolarini ayarlayabiliyorsunuz. İnşallah bu hafif incelemem bu urunu alacak birini ya da secen birini aydinlatir. Kesinlikle soyleyebilirim ki kaliteli guzel dayanikli goze batmiyor.

Sevgiler saygilar.

logitech.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ergonomi ve rahatlık olarak normal ile low profile arasında fark var mı yoksa pek bir değişim yok mu?
Ustam soyle, ilk basta bir sasiriyor insan. Kendi kendime dedim ki ben buna nasil alisicam. Sonrada bir iki el CS atinca. Elim butun mekanikelere alisti. Soyle soyliyim, mesela normal klavyede az yukarda kaliyor eliniz. Bunda biraz daha asagida. Bu da farklilik yaratiyor ama bu farklilik bana buyuk rahatlik ve komfor olarak geri donus yapti. Gercekten low profile klavye normalden farkli bir deneyim ama ben baya bir begendim.

Umarım düz G915 versiyonunda pat diye kırılan keycap ayaklarını değişmişlerdir. Keycap'leri ve switch'leri zaten değişmişler ama bilemedim tam, eski versiyonda ABS'ken yenisinin üstündekiler Doubleshot PBT olmuş, problemi çözmüşlerdir diye umuyorum.

Keycap sıkıntısı bi' yana her zaman çok sempati duyduğum modeldi, ikinci elden uygun fiyatta bulabilirsem denemek isterim. Çok göze hitap eden bir tasarımı var..

Klavye tasarımı çok hoşuma gitti ben tamamen TKL hastasıyım. Bu arada hep Low-Profile klavyelere genelde hep ön yargılı bakardım ama geçtiğimiz günlerde bir dostum sayesinde deneme fırsatı elime geçti ve aşırı beğendim bıraktığı hissiyat harikaydı. En kısa zamanda kendime de böyle bir model almayı planlıyorum.

Ayrıca TR-Q veya TR-F modellerinin bulunmaması da ayrı bir mevzu. Anlamıyorum neden çoğu büyük marka Türkiye pazarında bulunmasına rağmen Türkçe-Q destekli bir klavye piyasaya sürmez ki? Biz TR-Q Keycap almak zorunda değiliz!

Umarım düz G915 versiyonunda pat diye kırılan keycap ayaklarını değişmişlerdir. Keycap'leri ve switch'leri zaten değişmişler ama bilemedim tam, eski versiyonda ABS'ken yenisinin üstündekiler Doubleshot PBT olmuş, problemi çözmüşlerdir diye umuyorum.

Keycap sıkıntısı bi' yana her zaman çok sempati duyduğum modeldi, ikinci elden uygun fiyatta bulabilirsem denemek isterim. Çok göze hitap eden bir tasarımı var..
Bende Jayztwocents incelemesine baktim. Uzun sure kullanimda adam yine olsa yine alirim dedi. Gercekten guzel ben herkese tavsiye ederim tabi tercih kullanicinin. :)

Klavye tasarımı çok hoşuma gitti ben tamamen TKL hastasıyım. Bu arada hep Low-Profile klavyelere genelde hep ön yargılı bakardım ama geçtiğimiz günlerde bir dostum sayesinde deneme fırsatı elime geçti ve aşırı beğendim bıraktığı hissiyat harikaydı. En kısa zamanda kendime de böyle bir model almayı planlıyorum.

Ayrıca TR-Q veya TR-F modellerinin bulunmaması da ayrı bir mevzu. Anlamıyorum neden çoğu büyük marka Türkiye pazarında bulunmasına rağmen Türkçe-Q destekli bir klavye piyasaya sürmez ki? Biz TR-Q Keycap almak zorunda değiliz!
Hocam kesinlikle katiliyorum. Bunla Azoth arasinda kalmistim. Azothta butun klavyeyi degistirebiliyorsunuz. Hatta kendime bir switch buldum ultra sessiz. Onu alip takacaktim azoth'a ama bu Logitech bagrimda bir sizi gibi kaldi. Bende orda durmasin diye aldim:rofl:. Ben uzun sure Turkce klavyem olmasina ragmen US layout kullandim. Artik mekanik olarak kas hafizasinda. ALT+SHIFT ile gerektiginde turkce gerektiginde ingilizceye geciyorum. Artik yumusak g nerde vesaire alistik ama kesinlikle katiliyorum size. Turkiye pazarina US layout ile girmek biraz sacma. TKL model Turkce layout bizzat gormedim. Acikcasi gormekte isterim.

Hocam kesinlikle katiliyorum. Bunla Azoth arasinda kalmistim. Azothta butun klavyeyi degistirebiliyorsunuz. Hatta kendime bir switch buldum ultra sessiz. Onu alip takacaktim azoth'a ama bu Logitech bagrimda bir sizi gibi kaldi. Bende orda durmasin diye aldim:rofl:. Ben uzun sure Turkce klavyem olmasina ragmen US layout kullandim. Artik mekanik olarak kas hafizasinda. ALT+SHIFT ile gerektiginde turkce gerektiginde ingilizceye geciyorum. Artik yumusak g nerde vesaire alistik ama kesinlikle katiliyorum size. Turkiye pazarina US layout ile girmek biraz sacma. TKL model Turkce layout bizzat gormedim. Acikcasi gormekte isterim.
Bende UK layout kullandım bir süre, alıştım ama şöyle bir şey var ki Türkçe klavye çok lazım oluyor.