Makaleler
5
Merhaba, bugün ilk makalemi klavyemi inceleyerek başlayacağım.

Ürünün görseli:

IMG_20250419_224810_1[1].webp

Tasarım ve Malzeme Kalitesi​

Sade ve şık bir tasarıma sahip. Mat yüzeyli gövdesi kaliteli hissettiriyor, RGB aydınlatması ise oldukça tatmin edici ama 8 bölgeli RGB'ye sahip olması biraz can sıkıcı. Numpad aramayan insanlar için, masası küçük olan insanlar için uygun bir klavye. Numpad kullanmayan biri olduğum için bana uygun bir klavye.

Tuş Hissi ve Sessizlik​

Bu klavyede mekanik yerine özel sessiz membran anahtarlar kullanılmış. Tuş basış hissi yumuşak ve sessiz. Özellikle gece oyun oynayanlar ya da gürültüsüz bir çalışma ortamı isteyenler için büyük avantaj. Mekanik klavye kadar "klik" hissi olmasa da yazı yazarken ya da oyun oynarken tatmin edici bir deneyim sunuyor. Sesi beni tatmin etti.

Dayanıklılık ve Suya Dayanıklılık​

SteelSeries Apex 3 TKL, IP32 sertifikası sayesinde su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı. Bu da klavyeyi gündelik kazalara karşı daha güvenli hale getiriyor. Ben şahsen deneyimlemedim su döküp.

Yazılım ve Özelleştirme​

SteelSeries Engine yazılımı üzerinden RGB ışıklandırma efektleri, makro atamaları ve tuş özelleştirmeleri yapılabiliyor. Uygulaması beni tatmin etti. Prismsync sayesinde diğer SteelSeries ürünleriyle senkronize ışıklandırma mümkün.

Oyun Performansı​

Apex 3 TKL, oyunlarda tepki süresi açısından tatmin edici. Membran olmasına rağmen gecikme hissi yaşatmıyor (en azından ben hissetmedim). FPS ve MOBA türü oyunlarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Eksileri​

• Mekanik klavye hissiyatı arayanlar için uygun olmayabilir.
  • Yazılım kurulmadan RGB özelleştirme sınırlı.

Kimler İçin Uygun?​

• Sessiz çalışan bir klavye isteyenler.
  • Kompakt (TKL) tasarımı seven oyuncular.
  • RGB ve yazılım üzerinden özelleştirme isteyenler.
  • SteelSeries ekosistemini kullananlar.

Sonuç​

Mekanik klavye beklentiniz yoksa ve sessizlik sizin için önemliyse, bu klavye sizi fazlasıyla tatmin eder.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Elinize sağlık. Yıllardır SteelSeries ekosistemi kullanıyorum. Logitech'te keza aynı şekilde. Ama fiyat performans ürünleri bence en başarılı olan kesinlikle SteelSeries. Özellikle klavye alanında çok başarılı bir marka aşırı sağlam ürünler üretiyorlar. Tekrardan konu için elinize sağlık.

Elinize sağlık. Yıllardır SteelSeries ekosistemi kullanıyorum. Logitech'te keza aynı şekilde. Ama fiyat performans ürünleri bence en başarılı olan kesinlikle SteelSeries. Özellikle klavye alanında çok başarılı bir marka aşırı sağlam ürünler üretiyorlar. Tekrardan konu için elinize sağlık.
Rica ederim hocam. Bana hediye geldi aşırı beğendiğim bir klavye oldu.

Logitech G103 kullanıyorum, yeni klavyeler daha iyi oluyor mu gerçekten? Aradaki fark mouse değiştirir gibi oluyor mu?
G103 gibi giriş seviyesi bir klavyeden geçiyorsan, evet fark hissedilir. Fare gibi “anında fark” değil belki ama 1 hafta kullanınca geri dönmek istemezsin. Tuş hissi daha tok ve net olur, basarken güven verir. Oyunlarda tepki süresi daha iyi, yazı yazarken de rahatlık farkını hissedersin.