Bütçe
8000

Emre59

Uzman
Merhaba,

Bugün elime Logitech Z533 modeli ulaştı ve birkaç saattir kullanıyorum. Öncelikle çok fazla beklentisi olmayan bir kullanıcıyım. Basslar memnun etti. Ses seviyesi gayet yüksek, %15’i geçiremiyorum bile apartmanda yaşadığım için; ama anlık %30’lara falan çıkardığımda bile tam gücünü hayal edemiyorum.

Ama bazı sıkıntıları var gibi:

1) Hoparlörden arada cızırtı sesi geliyor, müzik çalmasa bile.

2) Uyku modu: Kendi websitesinde yazdığına göre yeni üretim Z533 modellerinde 20 dakika müzik olmazsa otomatik olarak uyku moduna geçiyormuş. Teorik olarak güzel bir düşünce ama pratikte öyle değil. Windows’ta ses düzeyi %10’larda kullanıyorum, bu yüzden hoparlör ses yok algılıyormuş ve kendisini anlık kapatıp açıyor vs. (Çözüm olarak hoparlörden sesi kısın, Windows’tan fulleyin diyorlar. Çözüm bu mu olmalı cidden yani?)

Uyku modu devamı: Bilgisayarı kilitleyip 1 saat sonra açtığımda bir baktım ses yok, video oynuyor gözüküyor ama ses gelmiyor. Herhalde kablosu falan çıktı, dedim. Baktım kabloda sorun yok; derken aradan şöyle 45 saniye falan geçti, sonra geldi ses. Evet, uykudan uyanması 30–45 saniye sürüyor.

Görünüşe göre farklı bir hoparlör satın alacağım gibi. 8.000 TL bütçe için önerileriniz varsa dinliyorum. Önceliğim, bilgisayarı kullanırken uyanmasını beklemem gibi saçma şeyleri olmayan, cızırtı yapmayan (kritik benim için), ses seviyesi 40–80 W bile yeter, artar gibi (120 W de %10’da kullandığımda göre), bir tık bass’ı iyi olan model varsa önerirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıtınız için teşekkürler, fiyatı 10 bin tl ye çıkarabilirim ama sormak istiyorum; bu bilgisayarla uyumlu çalışıyor mu? Ek olarak 400Watt sanırım, bu fazla olmaz mı? Şu an satın almış olduğum 120W ve fazlasıyla yetiyor tam güçte kullanamıyorum bile. Bunun yerine daha düşük fiyatlı ve sorunsuz bir şey varsa daha mantıklı olur gibi.

Yanıtınız için teşekkürler, fiyatı 10 bin tl ye çıkarabilirim ama sormak istiyorum; bu bilgisayarla uyumlu çalışıyor mu? Ek olarak 400Watt sanırım, bu fazla olmaz mı? Şu an satın almış olduğum 120W ve fazlasıyla yetiyor tam güçte kullanamıyorum bile. Bunun yerine daha düşük fiyatlı ve sorunsuz bir şey varsa daha mantıklı olur gibi.
Evet, uyumlu. Fiyatına göre bir ton özelliğe sahip. Diğer ürünleri almak mantıksız bu varken. Ölü yatırım yani diğerleri. İyi bir DTS:X ve Dolby Atmos için watt değeri yüksek olması gerekiyor çünkü. Ona göre tasarlanmış ürün.

Bütçe artabiliyorsa bu modeli tercih edin. Bas olarak, masanızın üzerindeki kağıtların, poşetlerin, hatta kalemlerin bile hareket ettiğini görebilirsiniz bu şekilde tarif edeyim.

Bütçe artabiliyorsa bu modeli tercih edin. Bas olarak, masanızın üzerindeki kağıtların, poşetlerin, hatta kalemlerin bile hareket ettiğini görebilirsiniz bu şekilde tarif edeyim.

Bu ürünü almak için hiçbir mantıklı sebep olamaz. Bu soundbarı oyunlar için bile kullanabilir (Dolby Atmos ile dahil çünkü Dolby MAT diye bir şey var). Ölü yatırım bu Logitech ve onun gibi ürünler.

Bu ürünü almak için hiçbir mantıklı sebep olamaz. Bu soundbarı oyunlar için bile kullanabilir (Dolby Atmos ile dahil çünkü Dolby mat diye bir şey var). Ölü yatırım bu Logitech ve onun gibi ürünler.

Düzenlenmiş metin: Bahsettiğiniz soundbar, TV kullanımı için üretilmiş bir ürün. Bu ürünlerin olayı "sinema sistemi" diye geçtikleri için amaçları; sesi odaya eşit bir şekilde yaymak ve temiz vokal tonları oluşturmaktır. Bunun gibi ürünlerde oyun oynamak, paylaştığım linkteki Logitech markasının ürününden daha kötü bir deneyim sunacaktır. Sağ-sol ses ayrımları asla iki farklı uyduya sahip Logitech kadar iyi değildir.

Aynı şekilde bu paralara çıktıktan sonra ikinci elde Z906 gibi z906 örneği alternatifler bulmak da mümkün ki bu cihazlar ortalama bir ev kullanıcısı için çok fazladır. Daha önce ses konusunda bir deneyiminiz varsa; giriş seviyesi (budget) veya orta seviyede (midrange) bulunan bu ürünlerin üzerindeki sertifikaların (gerek Dolby Atmos gerek başka) basit EQ değişimlerinin ötesine geçmediğini de biliyor olmanız gerekiyor.

Öte yandan önerdiğim Z623, THX sertifikasına sahip bir ürün. Bu da onu, en az attığınız sinema sistemine eş değer bir film performansı sunan bir ürün yapıyor. Elbette seçim konu sahibinde; fakat şu zamana kadar ses konusunda edindiğim bilgiler LG markasının bu ürünleri için olumlu olmadı. Gerek ses konusunda Logitech markasından memnun kalmam gerek işin mühendislik kabin litrelemesi ve diğer kısımlarındaki güveni beni Logitech ürününe itiyor. LG markası seri üretim için çoğu ürününü birbirine benzetiyor, ve bana kalırsa pek iyi bir sonuç çıkmıyor. Tercih sizlerin. (Logitech Z623'ün yıllardır piyasada olan ve memnun olunan bir ürün olduğunu da ekleyeyim).

Düzenlenmiş metin: Bahsettiğiniz soundbar, TV kullanımı için üretilmiş bir ürün. Bu ürünlerin olayı "sinema sistemi" diye geçtikleri için amaçları; sesi odaya eşit bir şekilde yaymak ve temiz vokal tonları oluşturmaktır. Bunun gibi ürünlerde oyun oynamak, paylaştığım linkteki Logitech markasının ürününden daha kötü bir deneyim sunacaktır. Sağ-sol ses ayrımları asla iki farklı uyduya sahip Logitech kadar iyi değildir.

Aynı şekilde bu paralara çıktıktan sonra ikinci elde Z906 gibi z906 örneği alternatifler bulmak da mümkün ki bu cihazlar ortalama bir ev kullanıcısı için çok fazladır. Daha önce ses konusunda bir deneyiminiz varsa; giriş seviyesi (budget) veya orta seviyede (midrange) bulunan bu ürünlerin üzerindeki sertifikaların (gerek Dolby Atmos gerek başka) basit EQ değişimlerinin ötesine geçmediğini de biliyor olmanız gerekiyor.

Öte yandan önerdiğim Z623, THX sertifikasına sahip bir ürün. Bu da onu, en az attığınız sinema sistemine eş değer bir film performansı sunan bir ürün yapıyor. Elbette seçim konu sahibinde; fakat şu zamana kadar ses konusunda edindiğim bilgiler LG markasının bu ürünleri için olumlu olmadı. Gerek ses konusunda Logitech markasından memnun kalmam gerek işin mühendislik kabin litrelemesi ve diğer kısımlarındaki güveni beni Logitech ürününe itiyor. LG markası seri üretim için çoğu ürününü birbirine benzetiyor, ve bana kalırsa pek iyi bir sonuç çıkmıyor. Tercih sizlerin. (Logitech Z623'ün yıllardır piyasada olan ve memnun olunan bir ürün olduğunu da ekleyeyim).
Evet, LG'nin çoğu modeli rakiplerine göre geride ve fiyat olarak pahalı kaldığından kötü durumdalar. Bu sene bir model çıkarmadılar o sebeple ama Dolby ile birlikte dünyanın ilk modüler soundbar modelini birkaç gün önce duyurdular. CES 2026'da lansmanı yapılacak. Giriş deviyesi ürün olabilir ama kötü değil. Ondan beter modeller var (Grundig DSB 5000 gibi). Ayrıca THX sertifikası var diye filme uygun anlamına gelmiyor. Ona kalırsa bu sertifika NFSU serisi oyunlarda da var ama Xbox (2001) versiyonu dışında hepsinde Dolby Pro Logic II ile geliyor sesler. Yani, PCM olarak veriliyor (EQ ayarı gibi bir şey zaten Pro Logic serisi). Xbox'da da koaksiyel ile Dolby Digital bir cihaz takmak gerekiyor yoksa PCM olarak ses verir (yani yine düşük kalite). THX sertifikası olmayan bir sürü AVR'lere yönelik hoparlör modelleri var mesela ya da amiral gemisi soundbarlar (HW-Q990F gibi). Yani demek istediğim, THX sertifikası tek kriter olmuyor.

Evet, LG'nin çoğu modeli rakiplerine göre geride ve fiyat olarak pahalı kaldığından kötü durumdalar. Bu sene bir model çıkarmadılar o sebeple ama Dolby ile birlikte dünyanın ilk modüler soundbar modelini birkaç gün önce duyurdular. Ces 2026'da lansmanı yapılacak. Giriş deviyesi ürün olabilir ama kötü değil. Ondan beter modeller var (Grundig dsb 5000 gibi). Ayrıca THX sertifikası var diye filme uygun anlamına gelmiyor. Ona kalırsa bu sertifika NFS'u serisi oyunlarda da var ama Xbox (2001) versiyonu dışında hepsinde Dolby Pro Logic II ile geliyor sesler. Yani, bilgisayarım olarak veriliyor (EQ ayarı gibi bir şey zaten Pro Logic serisi). Xbox'da da koaksiyel ile Dolby digital bir cihaz takmak gerekiyor yoksa bilgisayarım olarak ses verir (yani yine düşük kalite). THX sertifikası olmayan bir sürü Avr'lere yönelik hoparlör modelleri var mesela ya da amiral gemisi soundbarlar (HW-Q990F gibi). Yani demek istediğim, THX sertifikası tek kriter olmuyor.

Evet, THX sertifikası kesinlikle tek başına bir kriter değil, sadece "sinema sistemi" olarak geçmemesinin film izlerken bir dezavantaj oluşturmayacağını belirtmek istedim.

Deneyimlerime göre konuşacak olursam; elime ikisi eski, bir tanesi nispeten yeni serilerden olan üç adet subwoofer geçmişti. Özel bir amfi ve Logitech markasının Z623 modelinin uyduları ile birlikte kombinleyerek kullanmıştım ve çoğu durumda seslerde bozulmanın bariz olduğunu gözlemlemiştim. Kabinleri eski yıllardan beri benzer şekillerde üretiyorlar ama kabin içerisinde yapılan hesaplamalarında hata olduğunu düşünüyorum. Sorunu tam olarak tespit edecek yeterlilikte bir teknik bilgim yok ama bas portu uzunluğunun kısa olduğunu düşünüyorum. Litreleme hatası da burada teknik olarak sorunlara yol açıyor.

Bilmiyorum, belki de yeni serilerde sorunları çözmüşlerdir ama zamanında komik bir durum olarak gelmişti. Şu anda da hâlihazırda modifiye edilmiş (bas portu uzatılmış) eski seri bir LG subwoofer ve Logitech uyduları kullanıyorum; beni kurtarıyor. :)

Yanıtınız için teşekkürler, benim asıl sorunum bu cızırtı ve uyku modu muhabbeti. Bass olarak Z533 gayet yeterli benim için. Sizin önerdiğiniz muhtemelen daha güçlü basslı ama aynı marka olduğu için onda da bu cızırtı ve uyku modu sorunu var muhtemelen. Ayrıca Logitech markasından bu sebepten dolayı soğudurm, farklı marka tercih sebebim olacaktır