Bütçe
10.000-15.000 TL

Sıradanbirisiyim

Çalışkan
Selamın aleyküm ağalar, beyler, hocalarım...

Yıllardır hayalini kurduğum bilgisayar sistemini sonunda topluyorum, her şeyi hallettim ama işin en zor kısmı olan ekipman ve masa faslına geldim. Açıkçası bütçem öyle uçuk kaçık değil, tam bir fiyat/performans canavarı olsun istiyorum. Kendi çapımda birkaç şey buldum ama 'bilene sormak farzdır' diyerek size danışmak istedim.

Masa mevzusu: Trendyol’da Ceramical’ın 140x60 bir masasını buldum, kampanya ile 1700 TL civarına geliyor. Bu fiyata daha iyisi var mıdır yoksa direkt yapıştırayım mı?

Monitör: İtopya’ya gidip baktım, GameBooster’ın 240Hz 0.5ms monitörü (GB-24F240FF) kafama yattı. Valorant, LoL, CS ve Minecraft takılacağım için tazeleme hızı önemli ama markadan yana şüpheniz var mıdır?

Klavye & Mouse: Mouse için herkesin övdüğü G305 mi yoksa SteelSeries modelleri mi? Klavyede ise çok gürültü yapmayan (Brown switch diyorlar sanırım) ama o mekanik hissini de veren, başımı ağrıtmayacak bir şey arıyorum.

Kulaklık: Öyle ışıklı mışıklı, pavyon gibi parlayan bir şey istemiyorum. Sesi temiz versin, kulağımı terletmesin yeter.

Sizin 'kardeşim bak şunu alırsan ömürlük olur' veya 'şu markadan uzak dur, paran çöp olmasın' dediğiniz tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden yardımcı olan, vaktini ayıran herkese çok teşekkür ederim. Hayırlı forumlar.

@ploveny,
Hocam eyvallah sorduğun için. Bütçem toplamda 10.000 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor. Tabii gönül ister ki en az harcamayla en yüksek verimi alayım ama 'almışken bir kere alayım, beni 3-4 sene üzmesin' kafasındayım.

Bu bütçenin içine; monitör, klavye, mouse, kulaklık ve mouse pad dahil olacak. Masayı zaten Trendyol'dan o kampanya ile 1700 TL'ye (Plus muhabbetiyle) kapatıyorum, onu bu bütçenin dışında tutabiliriz.

Özellikle LoL ve Valorant ağırlıklı takılacağım için monitörün Hz değeri ve farenin sensörü benim için kritik. Klavyede de dediğim gibi sessizlik (brown Switch vb.) Önceliğim. Bu aralıkta 'parasına en çok değen' kombinasyon sizce hangisi olur? Şimdiden eyvallah.

Trendyol’da Ceramical’ın 140x60 bir masasını buldum, kampanya ile 1700 TL civarına geliyor. Bu fiyata daha iyisi var mıdır yoksa direkt yapıştırayım mı?
İyi fiyat, kullanıyorum fena değil.
opya’ya gidip baktım, GameBooster’ın 240Hz 0.5ms monitörü (GB-24F240FF) kafama yattı. Valorant, LoL, CS ve Minecraft takılacağım için tazeleme hızı önemli ama markadan yana şüpheniz var mıdır?
Var. Bence daha iyileri net bulunur.
İki markanın da övülecek en ufak bir yanı yok.

Monitör ve ekipmanlar için bütçeniz 15.000 TL civarı, doğru mu?

@Sıradanbirisiyim,

Kulaklık ve mouse bunları tercih edebilirsiniz mouse farklı bir model de olabilir fiyatı yüksek gelirse.

Masa olarak bende o modeli kullanıyorum F/P bir masa.

@Sıradanbirisiyim,

Kulaklık ve mouse bunları tercih edebilirsiniz mouse farklı bir model de olabilir fiyatı yüksek gelirse.

Masa olarak bende o modeli kullanıyorum F/P bir masa.

@ploveny,
Eyvallah hocam, önerilerin için sağ ol, ellerine sağlık. Listeye bunları da ekledim ama birkaç sorum olacak sana, tecrüben vardır diye danışıyorum:

Bu ATK Blazing Sky X1 V2 (3.500 TL) kağıt üzerinde canavar duruyor ama Wraith'ten alınca garanti/servis işlerinde sıkıntı yaşar mıyım? Bir de G305 falan diyorduk, bu ondan çok mu üstün?

Fifine H9 (3.000 TL) için de mikrofonu efsane diyorlar ama ben saatlerce Valorant, LoL falan oynayacağım; kulak pedleri terletir mi, kafayı yorar mı? Bu fiyat bandında Razer veya SteelSeries'in modellerine göre ses kasmada daha mı iyidir?

Bütçe 10-15k arasıyken sence parayı en çok bu ikisine mi yatırayım yoksa monitörü mü (mesela o Game Booster 240Hz olanı) daha öncelikli tutayım? Ne diyorsun, bu set beni 3-4 sene üzmeden götürür mü?

ATK X1 V2 son nesil amiral gemisi Nordic 54L15 MCU kullanıyor. Gerek switch, gerek malzeme kalitesi, gerek encoder her konuda çok çok üstün. Kıyaslamak bile hata.
Fifine H9 (3.000 TL) için de mikrofonu efsane diyorlar ama ben saatlerce Valorant, LoL falan oynayacağım; kulak pedleri terletir mi, kafayı yorar mı? Bu fiyat bandında Razer veya SteelSeries'in modellerine göre ses kasmada daha mı iyidir?
Evet, bu fiyatlarda rakipsiz denilebilecek bir kulaklık.
Attığım monitöre bakın.

@Sıradanbirisiyim,
Hocam ellerine sağlık, nokta atışı yapmışsın resmen. Manyetik Switch mevzusunu biraz araştırdım, Valorant ve CS için tam aradığım şeymiş; Rapid trigger olayı falan bayağı avantaj sağlar diyorlar. Hikayeli oyunlarla pek işim yok zaten, tamamen rekabetçi takılıyorum, o yüzden bu seçim cuk oturmuş.

Kulaklık mevzusu: Fifine h9'un mikrofon kalitesine tavım zaten ama kablosuz olsa tadından yenmez mi diye de düşünmüyor değilim. Eğer bütçeyi çok patlatmayacak, gecikme yaşatmayacak (Wireless) bir önerin varsa ona da bir bakarım ama bu da gayet okey duruyor.

Mouse: ATK Blazing Sky X1 V2 Ultimate 2.0 için 3.500 TL bandına çıkmaya değer diyorsan, o 'mükemmel sensör' olayına güvenip listeye ekliyorum.

Monitör: AOC 240Hz zaten kendini kanıtlamış bir cihaz, Game Booster yerine buna yönelmek daha güvenli hissettirdi.

Sonuç olarak; bu set beni uzun süre götürür, arkama bakmam diyorsan yavaş yavaş siparişleri geçeyim mi ne dersin? Klavye ve mouse özellikle çok içime sindi, eyvallah.