Eğer stabil 50-60 FPS almıyorsan değil, hem fazla input lag yapar hem de ghosting dediğimiz yan etkiler ortaya çıkar. Ayrıca Lossless Scaling mucize falan değil, 20 FPS alıp bu programı kötüleyen gördüm. Frame Generation’un çalışabilmesi için de belirli bir işlem gücü gerekiyor, o yüzden 15 yıllık kartlarla veya kendine hayrı olmayan dahili ekran kartıyla deneyip boşa uğraşmayın.
Detaylar
Kim cevapladı?lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Bu programı 2015 veya 2016 yılında ilk kez laptop için kullanmıştım. FSR veya DLSS gibi teknolojilerin adı sanı yoktu. Bırakın, para vermeyi benim gözümde tamamen çöp bir program, gereksiz para vermeyin. Bunun yerine Optiscaler kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim bundan alacağın verimin en az 2 katını alırsın.
Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
(!) Aaaa yok hocam öyle deme. İfluncer abilerimiz FG yi Nvidia yaptı olarak lanse ediyor. Ray Tracing'i RTX olarak lanse edenler gibi.Bu arada Frame Generation'un çakması diye bir şey yok, Frame Generation Nvidia sayesinde falan ortaya çıkmadı. Frame Interpolation denilen teknik zaten uzun süredir var.
Dediğin "Frame Interpolation" olayı onları çok üzer.
Şaka maka "DLSS ve FG çakması" deme sebebim herkesin anlaması içindi. Çoğunluk Ray Tracing, frame gen ve upscale temelli görüntü arttırmanın öncüsünü Nvidia sanıyor. Açıklama yapmak ile uğraşmak istemedim.
LiteraryCrawL
Uzman
Bu programı 2015 veya 2016 yılında ilk kez laptop için kullanmıştım. FSR veya DLSS gibi teknolojilerin adı sanı yoktu. Bırakın, para vermeyi benim gözümde tamamen çöp bir program, gereksiz para vermeyin. Bunun yerine optiscaler kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim bundan alacağın verimin en az 2 katını alırsın.
Teknoloji gelişen bir şey hocam. Şu an program AMD'nin FSR altyapısını kullanıyor. Gayet iyi çalıştığı durumlar oluyor.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Teknoloji gelişen bir şey hocam. Şu an program AMD'nin FSR altyapısını kullanıyor. Gayet iyi çalıştığı durumlar oluyor.
Optiscaler bundan en az 2 kat daha fazla verim alınabilecek ve tamamen bedava olan bir yazılım. Optiscaler FSR güncellemelerine çok daha hızlı adapte oluyor bu tarz programların yüzüne bakılmaması lazım da işte yapacak bir şey yok.
İkisinin de farklı amaca hizmet etmesi dışında hiçbir sorun yok dostum. OptiScaler’ı ancak yeni DirectX 12 kullanan DLSS, FSR destekli oyunlarda kullanabiliyorsun, Lossless Scaling ise her şeyde çalışıyor (filmler, diziler dahil). 60 FPS kilitli, emulator oyunlarında açıyorum, 120 FPS oynuyorum. Zelda BOTW’ı geçen öyle bitirdim mesela.Bunun yerine Optiscaler kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim bundan alacağın verimin en az 2 katını alırsın.
LiteraryCrawL
Uzman
Optiscaler bundan en az 2 kat daha fazla verim alınabilecek ve tamamen bedava olan bir yazılım. Optiscaler FSR güncellemelerine çok daha hızlı adapte oluyor bu tarz programların yüzüne bakılmaması lazım da işte yapacak bir şey yok.
Optiscaler hakkında bir bilgim yok. Sadece belirtmek istediğim LS dediğiniz gibi çöp değil bazı durumlarda hayat kurtarabiliyor.
Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
Hiç gerek duymadım. Ben GT940 MX'i bıraktığım an FPS arttıran zımbırtılar hortlamaya başladı. 3070 ile kullanmak için de bahanem yok.
Lossless Scaling bayadır var mış da popülerleşmesi o dönemlere denk geldi. Aynı şekilde FSR Nvidia'lara falan gelmeye başladı.
Bu tarz iyi şeyler, ben ona bağımlı olmayı bırakınca olur zaten.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
İkisinin de farklı amaca hizmet etmesi dışında hiçbir sorun yok dostum. OptiScaler'ı ancak yeni DirectX 12 kullanan DLSS, FSR destekli oyunlarda kullanabiliyorsun, Lossless Scaling ise her şeyde çalışıyor (filmler, diziler dahil). 60 FPS kilitli, emulator oyunlarında açıyorum, 120 FPS oynuyorum. Zelda BOTW'ı geçen öyle bitirdim mesela.
Filmde FSR açarak neyi hedefliyorsun merak ettim açıkçası. Optiscaler için DX 12 şartı yok.
Dostum, anlayacağın üzere ben burada Frame Generation'dan bahsediyorum. Lossless Scaling'in FSR özelliğini kullanan yok bile. Ben de yeni oyunlarda OptiScaler kullanıyorum, ancak emulator ve 60 FPS kilitli eski oyunlarda mis gibi işe yarıyor.Filmde FSR açarak neyi hedefliyorsun merak ettim açıkçası. Optiscaler için DX 12 şartı yok.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi Tercih Edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-