Lossless Scaling Frame Gen özelliğine çözünürlük ölçeği geldi

RX 550'den bahsediyorum, 2 oyun da o kadar zorlayan oyunlar değil. FIFA 23 kornerlerde, kale vuruşlarında falan kasma yapıyor. ETS 2'de de yüksek ayarlarda TruckersMP'de 60-70 FPS'i 100 üstü hissetmek için kullanmak istemiştim. GPU iki oyunda da normal oyunda yetiyor zaten. Videolar için iyi özellikle eski animeler için. GPU'nun yetmeyeceği oyunu (Starfield, Alan Wake 2) bu bilgisayara yüklemem zaten.
Ben videolarda da cok kullanmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beta yükledim ama bahsettiğiniz SGSR modu bulunmuyor, sizde var mı?

ETS2 testini yaptım. Ayarlardan Tam Ekran kutusunun işaretini kaldırın, Vsync yani Dikey Senkronizasyon ayarı da kapalı olacak. Oyunun içinde zaten kendi FPS limitleme yeri var, oradan da kendi monitörünüzün Hz değerinin yarısına sabitleyeceksiniz. Eğer tam yarım olmuyorsa (75 gibi) bir altını girin. Mesela 75 için 37. Sorunsuz çalışıyor.

Hatta yeni eklenen kare oluşturmadaki çözünürlük barını da test ettim.

Oyun FPS'si 37 | X2 mod | Performans açık | FG Çözünürlük Ölçeği %100 | GPU kullanımı : %80 ila %86 arası gidip geliyor.

Oyun FPS'si 37 | X2 mod | Performans açık | FG Çözünürlük Ölçeği %50 | GPU kullanımı : %69 ila %71 arasında dolaşıyor.

Yani yeni özellik ile birlikte sadece FPS'nizi arttıracak demek değil, eğer ısınma derdi varsa bilgisayarınızdaki bu derdi de çözebilirsiniz demek oluyor.

Bu sürüm betadan resmi olarak çıktı. Steam ayarlarınızdan beta-beta kısmını hiçbiri yapıp son sürüme geçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…